Zseni√°lis volt a fot√≥, amit egy n√©vtelens√©gbe burkol√≥z√≥ olvas√≥nk k√ľld√∂tt azzal a mell√©kelt sz√∂veggel, hogy "Zuckerberg pulit √©s komondort vett! Na, ez√©rt j√°rt Magyarorsz√°gon. Nem kamu, nem fotosopp. A komondor nem vak. :)" Ilyen erŇĎs hangulat√ļ √©s elt√©veszthetetlen√ľl magyar fot√≥t nem is lehetne hamis√≠tani. √Čs ekkor m√©g nem is tudtam, hogy a k√∂lyk√∂t, akit Zuckerberg tart, Z√∂ldhalompusztai GergŇĎnek h√≠vj√°k!

Megvannak az elsŇĎ felv√©telek, amiken a Facebook alap√≠t√≥ja mosolyog, sŇĎt nevet Magyarorsz√°gon!

Itt m√°r ugyanis nem a 444.hu riporterei k√©rdezgetik, hogy mit csin√°l itt, hanem hossz√ļ, piros nyelvek nyalogatj√°k √©s g√∂nd√∂r szŇĎrbe markol. Ez megt√∂rt√©nhetett volna vele a budapesti VII. ker√ľletben is, de val√≥j√°ban Kis√ļjsz√°ll√°son esett meg, ahov√° az√©rt utazott le, ami√©rt val√≥j√°ban √©rkezett, m√©gpedig hogy ŇĎsi magyar p√°sztorkuty√°k√≥l tr√©cseljen.

Advertisement

Zuckerberg Antal Ferencn√©l, a Ludas Matyi pulikennel gazd√°j√°n√°l j√°rt. Antal a Cinknek elmes√©lte, hogy nem r√©gi bar√°tja a Zuckerberg h√°zasp√°rnak, hanem amerikai puliteny√©sztŇĎk aj√°nlott√°k a nev√©t √©s a teny√©szet√©t a fajt√°t im√°d√≥ milli√°rdosnak. A beaj√°nl√≥ azonban nem az a Szab√≥ Zolt√°n √©s feles√©ge voltak, akiknek a zseni√°lis nevŇĪ Pannonia Alpacas nevŇĪ oregoni teny√©szet√©bŇĎl Zuckerberg annak idej√©n, 2011-ben a Beast (Fenevad) n√©vre keresztelt feh√©r pulij√°t vette. √Črdemes megn√©zni Szab√≥√©k weboldal√°t, ahol pulit, komondor √©s alpak√°t is kapni. Ez itt p√©ld√°ul Ildik√≥ alpaka a kisl√°ny√°val, R√©k√°val:

Amikor megl√°ttam a k√©peket a magyar p√°sztorkuty√°k k√∂z√∂tt felszabadultan vigyorg√≥ ZuckerbergrŇĎl, azt hittem, vett is a kuty√°t, olyan lelkesen tartotta a kez√©ben a vicces kis komondort. Plusz ezt √≠rta az Ismeretlen K√©pk√ľldŇĎ is. De Antal elmondta, hogy errŇĎl, egyelŇĎre legal√°bbis, sz√≥ sem volt. A mag√°nakval√≥ milli√°rdos egyszerŇĪen l√°tni szerette volna, milyenek az igazi magyar pulik egy ŇĎshazai teny√©szetben, √©s el szeretett volna besz√©lgetni egy szak√©rtŇĎvel.

Advertisement

Antal a meg√°llapod√°suk miatt nem √°rulhatta el az idŇĎpontot, de val√≥sz√≠nŇĪleg m√ļlt h√©t kedden j√°rtak n√°la a vend√©gek. √ďr√°kon √°t tart√≥zkodtak n√°luk, remek hangulatban, m√©lyen elmer√ľlve az √©let nagy pulik√©rd√©seiben. Zuckerberg felszabadult volt, l√°tszik, hogy annyira im√°dja a kuty√°kat, hogy a t√°rsas√°gukban tal√°n jobban elengedi mag√°t, mintha csak emberek k√∂z√∂tt lenne - id√©zte fel a teny√©sztŇĎ.

Antal Ferenc az esem√©nyre megh√≠vta fiatalkori bar√°tj√°t, a mezŇĎkeresztesi Monoki Szabolcsot, a Z√∂ldhalompusztai komondorteny√©szet tulajdonos√°t is, aki mag√°val vitte a fot√≥n is l√°that√≥ Z√∂ldhalompusztai GergŇĎt.

Mark Zuckerberg testv√©re, Arielle m√°r 2011-ben kiposztolta, hogy a fiv√©re nem el√©gszik meg egy loncsos magyar p√°sztorkutyafajt√°val, √©s arra k√©sz√ľl, hogy a feh√©r pulija mell√© vegyen egy komondort is. Itt √©s most biztosan nem vett, de hogy az igazi magyarorsz√°gi verzi√≥ nagyon tetszett neki belŇĎle, az biztos.

Advertisement

A sztori tanuls√°ga annyi, hogy senki sem akkora h√ľlye, hogy politikusok vagy internetes v√°llalkoz√≥k kedv√©√©rt utazzon el a F√∂ld m√°sik oldal√°ra, ha megteheti k√∂ly√∂kkuty√°k kedv√©√©rt is.

[A poszt elk√©sz√ľl√©s√©ben 75 sz√°zal√©kos szerepe volt a h√°tt√©rnyomoz√°st v√©gzŇĎ Nagy Attil√°nak]