Illustration for article titled Zsidó nyerte a mai nap címe versenyt

Sőt egy rabbi! Gratulálunk Radnóti "Zolirabbi" Zoltánnak, annál ma senki sem tudott jobbat, hogy "Kell-e nekünk Buzsihisz?"

Advertisement

Én katolikus papok között nőttem fel, valószínűleg ezért rajongok olyan kritikátlanul a rabbikért, mert üdítően másmilyenek. Például irtó viccesek. Zoli rabbi aztán főleg. Bár meg kell mondjam, hogy voltam már olyan Köves Slomó által celebrált esküvőn, ami akkora stand up előadás volt, amilyet Magyarországon Fábryn kívül nem sokan tudtak volna lenyomni.

Radnóti Zoltán ebben a cikkében egyébként azt taglalja, mi is az a Budapesti Zsidó Hitközség, miről az utóbbi időben a nemzsidó sajtóban is rengeteg szó esett, nem függetlenül attól, hogy egy irtó színes figurát, az extranszvesztita, exkatolkus és exevangélikus Schwezoff Dávidot választották vezetőnek. A cikk azonban nem Schwezoffal, hanem a szervezetével foglalkozik.

Advertisement

Én persze ideális olvasója voltam a címnek, mert egyből azt hittem, hogy itt valami jó kis buzizás következik, a buzik Mazsihiszéről. De mégsem, ez a budapestiek Mazsihisze.

Advertisement

A tippet köszönjük Dr. Martinkónak.

Share This Story

Get our newsletter