Zseniális telefonkoncepció - logikusabb mint bármi, amit eddig láttam

Miközben a világ azzal van elfoglalva, hogy lelkesedjen-e az új iPhone-ért vagy sem, felbukkant egy minden korábbitól eltérő telefonkoncepció a neten.

Advertisement

Teljesen mindegy, milyen oprendszerről van szó mögötte, tulajdonképp bármelyik nagy gyártó lecsaphatna a Phonebloks ötletére. (Persze nem fog.)

Advertisement

A lényeg: éptsünk moduláris telefont! Ez nem csak azért jó, mert ha elromlik/betörik/elvész egy alkatrész, marha egyszerűen kicserélhetem saját magam is. Megveszem a szükséges modult és már működik is.

Hanem azért is, mert ha nagyobb tárhelyre, hosszabb ideig működő aksira vagy jobb minőségű fényképezőre van szükségem, csak kicserélem és kész. Pontosan olyan telefont rakhatok össze magamnak, amilyet akarok.

Advertisement

Sőt! Ha egy új modellből csak egy bizonyos funkció tetszik jobban a réginél, csak azt veszem meg. (Ha csak sörös korsó alátámasztásra használom, mindegy mit rakok bele.)

Advertisement

Persze ez csak egy koncepció, ami nagyrészt a dizájnra épül, de fantasztikus. Sajnos bele is van kódolva, miért nem valóstható meg: egy telefongyártónak sem áll érdekében egy ilyen készülék. [via: kotaku]


Hé, ez a CINK! Kövesd Facebookon!

Share This Story

Get our newsletter