Zseniális ötlet, hogy megbüntetnék az illegális reklámok szereplőit is

Illustration for article titled Zseniális ötlet, hogy megbüntetnék az illegális reklámok szereplőit is

Elsőre azt gondolod, Rogán Antaléknak elment az eszük, amikor a reklámfilmszínészeket is egymillióra büntetnék, ha szerencsejáték-hirdetésben szerepelnek? Pedig inkább bővíteni kéne a kört. Megkorbácsolt díszlettervezőket akarok látni!

Advertisement

Vannak olyan vélemények, hogy a magyar törvényeket felváltva írja a hülyeség és a lobbizó cégek pénze. Ez azonban tévedés. A magyar törvényhozók igenis képesek váratlan, ösztönös, zseniális húzásokra!

Az például, hogy a Parlament Rogán Antal vezette gazdasági bizottsága olyan, halál komoly módosító javaslatot nyújtott be, ami a reklámozó, a reklámszolgáltató és a reklám közzétevője mellett a film vagy plakát szereplőit is kőkeményen megbüntetné, ha a szerencsejáték-hirdetést illegálisan teszik közzé, egyszerűen fantasztikus.

Advertisement

Ha nem hiszed, itt a szöveg:

A külön törvényben meghatározott hatóság az e rendelkezések megsértésével közzétett szerencsejáték tárgyú reklám (a továbbiakban: tiltott reklám) esetén a reklámozót, a reklámszolgáltatót, a reklám közzétevőjét és a reklámban szereplő személyt egyetemlegesen a tiltott reklámmal elért vagyoni előny tízszeresének megfelelő, de legalább 1 millió forint összegű bírsággal sújtja.

Advertisement

Ha lehetne lakossági módosítót benyújtani, az enyém már ott figyelne a Parlament levelesládájában. Nyakbilincsen vezetett producereket, tényleges életfogytos első asszisztenseket, kalodába zárt fővilágosítókat, földönfutóvá tett kellékeseket és megkorbácsolt stylistokat akarok látni!!!!!! A gyártásvezetők mindig kevesebbet akarnak fizetni, őket mindentől függetlenül be lehetne rendelni havi egy figyelmeztető korbácsolásra. Én annak is örülök, ha valamelyik képviselő vagy bizottság ellopja az ötletemet és benyújtja a sajátjaként.

Más országok jogrendszeréből is át lehetne emelni elemeket. Elrettentésül például le lehetne rombolni a fülön csípett operatőrök házát. Nagy szemetek ezek a reklámosok, a bőrük alatt is pénz van, ami jól kipárnázza őket, nekik az ilyesmi meg sem kottyan!

Advertisement

Sőt, ezt a javaslatból kikövetkeztethető pedagógiai elvet más területekre is ki lehetne terjeszteni.

Ha például durván illegális cikket írok, pár évet kaphatna az Apple laptoprészlegének vezetője is. Ha kézzel jegyzetelek hozzá, rosttollal, kaphatna egy hónapot vagy három kurva nagy pofont a papírbolti eladó. Autóval menekülnek a bankrablók? Durr egy kis közhasznú munka az Opel-kereskedőnek.

Advertisement

Ahogy belegondolok, egyre jobban tetszik az egész, csak egy kis bátorság és kreativitás kell a törvényhozásban, és itt nemsokára rend lesz!

(via index)

Share This Story

Get our newsletter