ElsŇĎre azt gondolod, Rog√°n Antal√©knak elment az esz√ľk, amikor a rekl√°mfilmsz√≠n√©szeket is egymilli√≥ra b√ľntetn√©k, ha szerencsej√°t√©k-hirdet√©sben szerepelnek? Pedig ink√°bb bŇĎv√≠teni k√©ne a k√∂rt. Megkorb√°csolt d√≠szlettervezŇĎket akarok l√°tni!

Vannak olyan v√©lem√©nyek, hogy a magyar t√∂rv√©nyeket felv√°ltva √≠rja a h√ľlyes√©g √©s a lobbiz√≥ c√©gek p√©nze. Ez azonban t√©ved√©s. A magyar t√∂rv√©nyhoz√≥k igenis k√©pesek v√°ratlan, √∂szt√∂n√∂s, zseni√°lis h√ļz√°sokra!

Az p√©ld√°ul, hogy a Parlament Rog√°n Antal vezette gazdas√°gi bizotts√°ga olyan, hal√°l komoly m√≥dos√≠t√≥ javaslatot ny√ļjtott be, ami a rekl√°moz√≥, a rekl√°mszolg√°ltat√≥ √©s a rekl√°m k√∂zz√©tevŇĎje mellett a film vagy plak√°t szereplŇĎit is kŇĎkem√©nyen megb√ľntetn√©, ha a szerencsej√°t√©k-hirdet√©st illeg√°lisan teszik k√∂zz√©, egyszerŇĪen fantasztikus.

Ha nem hiszed, itt a szöveg:

A k√ľl√∂n t√∂rv√©nyben meghat√°rozott hat√≥s√°g az e rendelkez√©sek megs√©rt√©s√©vel k√∂zz√©tett szerencsej√°t√©k t√°rgy√ļ rekl√°m (a tov√°bbiakban: tiltott rekl√°m) eset√©n a rekl√°moz√≥t, a rekl√°mszolg√°ltat√≥t, a rekl√°m k√∂zz√©tevŇĎj√©t √©s a rekl√°mban szereplŇĎ szem√©lyt egyetemlegesen a tiltott rekl√°mmal el√©rt vagyoni elŇĎny t√≠zszeres√©nek megfelelŇĎ, de legal√°bb 1 milli√≥ forint √∂sszegŇĪ b√≠rs√°ggal s√ļjtja.

Advertisement

Ha lehetne lakoss√°gi m√≥dos√≠t√≥t beny√ļjtani, az eny√©m m√°r ott figyelne a Parlament levelesl√°d√°j√°ban. Nyakbilincsen vezetett producereket, t√©nyleges √©letfogytos elsŇĎ asszisztenseket, kalod√°ba z√°rt fŇĎvil√°gos√≠t√≥kat, f√∂ld√∂nfut√≥v√° tett kell√©keseket √©s megkorb√°csolt stylistokat akarok l√°tni!!!!!! A gy√°rt√°svezetŇĎk mindig kevesebbet akarnak fizetni, ŇĎket mindentŇĎl f√ľggetlen√ľl be lehetne rendelni havi egy figyelmeztetŇĎ korb√°csol√°sra. √Čn annak is √∂r√ľl√∂k, ha valamelyik k√©pviselŇĎ vagy bizotts√°g ellopja az √∂tletemet √©s beny√ļjtja a saj√°tjak√©nt.

M√°s orsz√°gok jogrendszer√©bŇĎl is √°t lehetne emelni elemeket. Elrettent√©s√ľl p√©ld√°ul le lehetne rombolni a f√ľl√∂n cs√≠pett operatŇĎr√∂k h√°z√°t. Nagy szemetek ezek a rekl√°mosok, a bŇĎr√ľk alatt is p√©nz van, ami j√≥l kip√°rn√°zza ŇĎket, nekik az ilyesmi meg sem kottyan!

SŇĎt, ezt a javaslatb√≥l kik√∂vetkeztethetŇĎ pedag√≥giai elvet m√°s ter√ľletekre is ki lehetne terjeszteni.

Advertisement

Ha p√©ld√°ul durv√°n illeg√°lis cikket √≠rok, p√°r √©vet kaphatna az Apple laptopr√©szleg√©nek vezetŇĎje is. Ha k√©zzel jegyzetelek hozz√°, rosttollal, kaphatna egy h√≥napot vagy h√°rom kurva nagy pofont a pap√≠rbolti elad√≥. Aut√≥val menek√ľlnek a bankrabl√≥k? Durr egy kis k√∂zhaszn√ļ munka az Opel-kereskedŇĎnek.

Ahogy belegondolok, egyre jobban tetszik az egész, csak egy kis bátorság és kreativitás kell a törvényhozásban, és itt nemsokára rend lesz!

(via index)