Ak√°r vil√°gsiker is lehet egy fiatal tervezŇĎ √∂tlet√©bŇĎl. EgyelŇĎre a protot√≠pussal k√≠s√©rleteznek.

Miut√°n a tervezŇĎ √°ltakl bek√ľld√∂tt k√©peket kiposztolta az ismert Designboom blog, elindult a zsizseg√©s a fiatal magyar diz√°jner, S√°tor D√©nes √∂tlete, a toj√°s-labda-t√©rk√©p k√∂r√ľl. Olyan felf√ļjt labd√°ra nyomott v√°rost√©rk√©pekrŇĎl van sz√≥, ami, ha a megfelelŇĎ helyen megszor√≠tjuk, kit√ľremkedik, belezoomolva az adott r√©szletbe. Kicsit √ļgy, mint azok a puha gumib√≥l k√©sz√ľlt horrorfejek, amiket megnyomva √≥ri√°sira d√ľlled a szem√ľk.

A tervezŇĎ szerint a pap√≠rt√©rk√©p k√©nyelmetlen, az okostelefon lemer√ľlhet √©s k√©nyes, ez viszont kicsi, zsebbe rakhat√≥, elpuszt√≠thatalan √©s lemer√≠thetetlen.

Advertisement

T√©nyleg vid√°man n√©z ki. Ahogy elolvastam a r√≥la sz√≥l√≥ posztot, megkerestem S√°tort, azzal, hogy l√©tezik-e m√°r megfoghat√≥, mŇĪk√∂dŇĎ k√≠s√©rleti p√©ld√°ny a labdat√©rk√©pbŇĎl. Mint kider√ľlt m√©g sajnos nem, a terv koncepci√≥k√©nt l√©tezik egyelŇĎre. Pontosabban v√©geztek m√°r k√≠s√©rleteket, de k√©sz protot√≠pusig nem jutottak. M√°rpedig enn√©l a t√°rgyn√°l k√ľl√∂n√∂sen kulcsk√©rd√©snek tŇĪnik, hogy le lehet-e gy√°rtani √©lvezhetŇĎ minŇĎs√©gben. S√°tor az√©rt b√≠zik benne, hogy hamar eljutnak a piacra dobhat√≥ verzi√≥ig. Akit izgat, hogy lesz-e √©nekes halott a toj√°st√©rk√©pbŇĎl, az regisztr√°lhat a tal√°lm√°ny fb-oldal√°n, hogy √©rtes√≠ts√©k, amint van valami fejlem√©ny.