This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Zsenális lehet a magyar tojástérkép, ha tényleg sikerül legyártani

Illustration for article titled Zsenális lehet a magyar tojástérkép, ha tényleg sikerül legyártani

Akár világsiker is lehet egy fiatal tervező ötletéből. Egyelőre a prototípussal kísérleteznek.

Advertisement

Miután a tervező áltakl beküldött képeket kiposztolta az ismert Designboom blog, elindult a zsizsegés a fiatal magyar dizájner, Sátor Dénes ötlete, a tojás-labda-térkép körül. Olyan felfújt labdára nyomott várostérképekről van szó, ami, ha a megfelelő helyen megszorítjuk, kitüremkedik, belezoomolva az adott részletbe. Kicsit úgy, mint azok a puha gumiból készült horrorfejek, amiket megnyomva óriásira dülled a szemük.

Illustration for article titled Zsenális lehet a magyar tojástérkép, ha tényleg sikerül legyártani
Advertisement

A tervező szerint a papírtérkép kényelmetlen, az okostelefon lemerülhet és kényes, ez viszont kicsi, zsebbe rakható, elpusztíthatalan és lemeríthetetlen.

Tényleg vidáman néz ki. Ahogy elolvastam a róla szóló posztot, megkerestem Sátort, azzal, hogy létezik-e már megfogható, működő kísérleti példány a labdatérképből. Mint kiderült még sajnos nem, a terv koncepcióként létezik egyelőre. Pontosabban végeztek már kísérleteket, de kész prototípusig nem jutottak. Márpedig ennél a tárgynál különösen kulcskérdésnek tűnik, hogy le lehet-e gyártani élvezhető minőségben. Sátor azért bízik benne, hogy hamar eljutnak a piacra dobható verzióig. Akit izgat, hogy lesz-e énekes halott a tojástérképből, az regisztrálhat a találmány fb-oldalán, hogy értesítsék, amint van valami fejlemény.

Share This Story

Get our newsletter