Illustration for article titled Zombigalambok terrorizálják Moszkva lakosságát!

Az orosz főváros több lakójának is feltűnt, hogy az egészen mozgékony állatok mostanában lehangoltak. És nem félnek semmitől, írja a Telegraph.

Advertisement

Egy moszkvai a következőket mesélte egy rádióműsorban:

Munkába menet mindig azt láttam, hogy futkosnak és ugrálnak a galambok. Most pedig semmire sem reagálnak. Vannak olyan madarak, amik nagyon furán viselkednek, csak körbe-körbe mennek.

Advertisement

A hivatalos magyarázat szerint a madarak valami bélrendszeri fertőzéstől szenvedhetnek, a nem hivatalos megoldás pedig gondolom az, hogy Moszkva külvárosában olyan galambokkal kísérleteznek, amik aztán parancsszóra képesek kitépni az emberek szemét majd a busz elé lépni, hogy ne maradjon semmi bizonyíték. Moszkva polgármesterhelyettese szerint a fertőzés nem veszélyes az emberekre, ezzel szemben viszont az orosz madártani orvosok szerint a madarak a Newcastle-kórban szenvedhetnek, ami az embereknél szemgyulladást és influenzaszerű tüneteket eredményezhet.

Az orosz főállatorvosi szövetség szerint a harmadik opció az, hogy a madarak szalmonellások. Ami természetesen átterjedhet az emberekre.

Advertisement

A moszkvaiakat arra kérik, hogy tartsák távol magukat a furán viselkedő galamboktól és azonnal szóljanak a hatóságoknak, ha egy döglött madarat látnak. Hennagyij Oniscsenko orosz tisztifőorvos azt nyilatkozta, hogy ők nem fogják vizsgálni az ügyet. Majd hozzátette ezt a botrányos véleményt a galambokról:

Picasso kezében a galamb a béke megtestesítője lett.. de tény, hogy egészségügyi szempont az egyik legmocskosabb, legostobább madár.

Share This Story

Get our newsletter