Az orosz fŇĎv√°ros t√∂bb lak√≥j√°nak is feltŇĪnt, hogy az eg√©szen mozg√©kony √°llatok mostan√°ban lehangoltak. √Čs nem f√©lnek semmitŇĎl, √≠rja a Telegraph.

Egy moszkvai a k√∂vetkezŇĎket mes√©lte egy r√°di√≥mŇĪsorban:

Munkába menet mindig azt láttam, hogy futkosnak és ugrálnak a galambok. Most pedig semmire sem reagálnak. Vannak olyan madarak, amik nagyon furán viselkednek, csak körbe-körbe mennek.

A hivatalos magyar√°zat szerint a madarak valami b√©lrendszeri fertŇĎz√©stŇĎl szenvedhetnek, a nem hivatalos megold√°s pedig gondolom az, hogy Moszkva k√ľlv√°ros√°ban olyan galambokkal k√≠s√©rleteznek, amik azt√°n parancssz√≥ra k√©pesek kit√©pni az emberek szem√©t majd a busz el√© l√©pni, hogy ne maradjon semmi bizony√≠t√©k. Moszkva polg√°rmesterhelyettese szerint a fertŇĎz√©s nem vesz√©lyes az emberekre, ezzel szemben viszont az orosz mad√°rtani orvosok szerint a madarak a Newcastle-k√≥rban szenvedhetnek, ami az emberekn√©l szemgyullad√°st √©s influenzaszerŇĪ t√ľneteket eredm√©nyezhet.

Az orosz fŇĎ√°llatorvosi sz√∂vets√©g szerint a harmadik opci√≥ az, hogy a madarak szalmonell√°sok. Ami term√©szetesen √°tterjedhet az emberekre.

A moszkvaiakat arra k√©rik, hogy tarts√°k t√°vol magukat a fur√°n viselkedŇĎ galambokt√≥l √©s azonnal sz√≥ljanak a hat√≥s√°goknak, ha egy d√∂gl√∂tt madarat l√°tnak. Hennagyij Oniscsenko orosz tisztifŇĎorvos azt nyilatkozta, hogy ŇĎk nem fogj√°k vizsg√°lni az √ľgyet. Majd hozz√°tette ezt a botr√°nyos v√©lem√©nyt a galambokr√≥l:

Picasso kez√©ben a galamb a b√©ke megtestes√≠tŇĎje lett.. de t√©ny, hogy eg√©szs√©g√ľgyi szempont az egyik legmocskosabb, legostob√°bb mad√°r.