Illustration for article titled Zene futáshoz – egy óra Cink-mix, ezt próbáljátok ki!

Annyira megmozgatta a minapi futós zenés poszt a fantáziámat, hogy meg is kellett próbálkoznom egy playlisttel. De már most szólok, hogy Sinkovits Imre nincs benne!

Advertisement

Előtte azért kikérem olyasvalaki tanácsát is, aki velem ellentétben valóban szokott is futni néha, és olvasgattam a téma meglepően kiterjedt szakirodalmát is. Így akadtam rá például a Jog.fm nevű oldalra, ahol futós zenéket gyűjtenek, de segítségül odaírják a BPM-et és azt is, hogy milyen távra javasolják az adott számot.

Az már számomra is kiderült a múltkor ismertetett szavazásból, hogy egy futós zenének egyáltalán nem muszáj repetitívnek és monotonnak lennie, de azért elsősorban az elektronikus zenéknél keresgéltem, néha egy kis klasszik pop-rockkal megbolondítva, mert az láthatóan nagyon megy ebben a szubkultúrában.

Advertisement

Fontos még, hogy a túl gyors zenéket kerültem, nem hinném, hogy az emberek többsége vágtatni szokott, úgyhogy a 120-130 BPM közötti, nem túl gyors, de nem is túl lassú sávban igyekeztem maradni, és olyan számokat válogatni, amik kellően populárisak, de én sem utálom őket.

Advertisement

Az előző hasonló playlisthez (amit még szintén szabad hallgatni, hiszen holnapig nyár van!) hasonlóan technikailag ez sem egy mix, vagyis nincsenek egymásra keverve a számok (nem is értek ahhoz a részéhez), de ez talán nem nagyon zavaró. Remélhetőleg lesz, aki megpróbál ezekre a számokra futni – de buliban sem lesz rossz.

Advertisement

Run Run Run by Cink on Mixcloud


A számsorrend:

Yes – Owner of a Lonely Heart
Freemasons feat. Sophie Ellis-Bextor – Heartbreak Make Me a Dancer
M.I.A. – Jimmy
Britney Spears – Work Bitch
Tom Tom Club – Wordy Rappinghood
Duck Sauce – Barbra Streisand
Monarchy feat Ditta von Teese – Disintegration
Kraftwerk – Tour de France
ABBA – Voulez Vous
Icona Pop feat. Charli XCX – I Love It
Tiga – Shoes
Chromeo – Sexy Socialite
Röyksopp feat. Robyn – The Girl and the Robot
Wu-Tang Clan – Gravel Pit
Martin Solveig feat. Dragonette – Hello
Survivor – Eye of the Tiger

Share This Story

Get our newsletter