This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Zabáld magad halálra holnap az Ételkarneválon!

Illustration for article titled Zabáld magad halálra holnap az Ételkarneválon!

A finnül Ravintolapäivänak hívott buli két éve indult Helsinkiből, spontán éttermek nyílnak egy napra, emberek főznek, mindenki hülyére zabálja magát, aztán este az egész eltűnik. Holnap lesz Budapesten is, megnéztük, hova érdemes menni.

Advertisement

Koreai grillezés és kimcsi a Klauzál téren

Aki tolt már koreai grillezést (fenti kép, a szerző felvétele), annak nyilván nem kell semmit mondani, aki meg még nem, annak csak ennyit: menj ki holnap a Klauzál térre. 안녕하세요!

Advertisement

Lazacleves a Kelenhegyi úton

Stílusosan a finn követségen, ahonnan az egész jön.

Pulled pork szendvics Óbudán

Azt hiszem, ennek nincs magyar neve, lassú tűzön megsütnek egy nagy darab disznóhúst, majd amikor már egészen omlós lesz, kézzel darabokra cincálják és szendvicset csinálnak belőle. Ha türelmes a szakács, eszelős királyság.

Advertisement

Ízelítőnek talán elég is ennyi, itt van az éttermek teljes listája, le lehet szedni telefonos programot is egészhez, van benne térkép, leírás és nyitvatartás minden helyről. Budapesten kívül Győrben, Sopronban, Pécsen és a Győr-Moson-Sopron-megyei Zsirán is készülnek spontán éttermekkel.

Advertisement

Ha utána szeretnél egy kicsit olvasni, és megnézni képeken, hogy milyen ez az egész, Dan Hill brit dizájner írt a tavaly májusi helsinki buliról a blogján. Természetesen onnan jött az egész, hogy Finnországban is óriási szopás éttermet engedélyeztetni.

Share This Story

Get our newsletter