A finn√ľl Ravintolap√§iv√§nak h√≠vott buli k√©t √©ve indult HelsinkibŇĎl, spont√°n √©ttermek ny√≠lnak egy napra, emberek fŇĎznek, mindenki h√ľly√©re zab√°lja mag√°t, azt√°n este az eg√©sz eltŇĪnik. Holnap lesz Budapesten is, megn√©zt√ľk, hova √©rdemes menni.

Koreai grillezés és kimcsi a Klauzál téren

Aki tolt m√°r koreai grillez√©st (fenti k√©p, a szerzŇĎ felv√©tele), annak nyilv√°n nem kell semmit mondani, aki meg m√©g nem, annak csak ennyit: menj ki holnap a Klauz√°l t√©rre. žēąŽÖēŪēėžĄłžöĒ!

Advertisement

Lazacleves a Kelenhegyi √ļton

Stílusosan a finn követségen, ahonnan az egész jön.

Pulled pork szendvics √ďbud√°n

Azt hiszem, ennek nincs magyar neve, lass√ļ tŇĪz√∂n megs√ľtnek egy nagy darab diszn√≥h√ļst, majd amikor m√°r eg√©szen oml√≥s lesz, k√©zzel darabokra cinc√°lj√°k √©s szendvicset csin√°lnak belŇĎle. Ha t√ľrelmes a szak√°cs, eszelŇĎs kir√°lys√°g.


√ćzel√≠tŇĎnek tal√°n el√©g is ennyi, itt van az √©ttermek teljes list√°ja, le lehet szedni telefonos programot is eg√©szhez, van benne t√©rk√©p, le√≠r√°s √©s nyitvatart√°s minden helyrŇĎl. Budapesten k√≠v√ľl GyŇĎrben, Sopronban, P√©csen √©s a GyŇĎr-Moson-Sopron-megyei Zsir√°n is k√©sz√ľlnek spont√°n √©ttermekkel.

Advertisement

Ha utána szeretnél egy kicsit olvasni, és megnézni képeken, hogy milyen ez az egész, Dan Hill brit dizájner írt a tavaly májusi helsinki buliról a blogján. Természetesen onnan jött az egész, hogy Finnországban is óriási szopás éttermet engedélyeztetni.