Vujity Tvrtko felcsapott tolvajkergetőnek, de csak úgy szelíden

Illustration for article titled Vujity Tvrtko felcsapott tolvajkergetőnek, de csak úgy szelíden

A jó nevű tévés személyiség Örs vezér terén csodálkozott rá arra a különös jelenségre, hogy furcsa árukat árulnak bizonyos árusok. Az egyiküket meg is kérdezte, tudna-e számlát adni, de nem tudott. Megrázó élményeiről a Facebookon számolt be az ország Tvrtkója.

Mivel múltkor feltöltöttem egy hosszú ideje veszélyesen tátongó gödröt, amit már aznap délután kijavított az illetékes útkezelő :-))), megint bízom facebook-oldalamban:

Nos, amióta arra járok, nem volt még nap, hogy az Örs vezér tere mellett lévő aluljáróban ne árultak volna lopott termékeket, mostanában borotvapengéket és készleteket. Ahogy jönnek a rendőrök, azonnal szétspriccelnek az árusok; ahogy tiszta a levegő, már mennek is vissza. Bizonyára van kereslet a termékekre, hiszen a bolti ár töredékébe kerülnek. Most, hogy családunk összes biciklijét ellopták, érzékenyebb is vagyok a dologra, hiszen kisfiaimnak nehéz elmondani, hogy a bicikliért apa meg anya dolgozott meg, nekik vettük, de valaki csak úgy elvitte (hogy a bolti ár tizedéért eladja).

Nem idézem, hogy az amúgy méregdrága borotvákat kínáló nő ma miket kiabált felém abban a pillanatban, amikor tudatosult benne, hogy fotózom. Természetesen nem mutatom meg az arcát felismerhetően, hiszen nem sérthetem meg személyiségi jogait. Ugyanakkor nem szeretem látni, hogy amiért más becsülettel dolgozik, azt valakik ellophatják, mi több, büntetlenül, szabadon, nyílt területen árulhatják. A hatóságok felelőssége, hogy ez megszünjön. És a társadalom tagjaié, hogy -akármennyire is csábító sokkal olcsóbban beszerezni ezeket a dolgokat-NE VÁSÁROLJANAK LOPOTT TERMÉKEKET. Amúgy a fotó előtt még megkérdeztem, hogy a hölgy tud-e számlát adni... Na, azt a tekintetet kellett volna látnotok...

Advertisement

Ti egyébként vásároltatok már lopott terméket? Én még soha, mármint gyanúsat sem, sőt az az igazság, hogy néha be is szoktam szólni, valamelyik nap például megkérdezte tőlem itt a Szent István téren egy ember, hogy Ájfón kell-e, én meg mondtam vigyorogva, hogy tőled nem, mire ő meg elküldött a picsába. Lehet, hogy én is egyfajta Tvrtko vagyok álruhában?

[Vujity fotóján a nem számlaképes árus látható, személyiségi jogai védelme érdekében hátulról]

Share This Story

Get our newsletter