This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Vona Gábor török újfasiszta kézjelet mutatott

Illustration for article titled Vona Gábor török újfasiszta kézjelet mutatott

Hát ezért is ennyire népszerű a török turánista facebookozók körében. Nem sátánvillát mutatott, hanem szürke farkast.

Advertisement

Nemrég írtam arról, hogy Vonának és a Jobbiknak milyen sok muzulmán török rajongója van, még arra is százával kapta a gratuláló kommenteket tőlük, amikor kicserélte a fejlécképét. A szeretet egyik oka, hogy korábbi törökországi útján a szélsőjobbos pártelnök a testvéreinek nevezte a törököket.

Advertisement

A másik az, hogy Vona kézjelekkel udvarol a török szélsőségeseknek. Mint egy héttel ezelőtt is, a fent látható képen. A Szürke Farkasok egy helyi ultranacionalista párt ifjúsági szervezete/akciócsoportja/kommandója. Leghíresebb tagjuk Mehmet Ali Agca, II. János Pál pápa merénylője volt. Az agresszív nacionalista, turánista szervezetet otthon és szerte a világban több száz baloldali és liberális, illetve kurd megverésével, fenyegetésével és meggyilkolásával vádolták. Az egyetlen vicces bennük az, hogy a hivatalos nevük az Idealista Ifjúság. Az egyezményes kézjelük pedig a Vona által is bemutatott farkasfej.

Share This Story

Get our newsletter