This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Vona Gábor megteremtette a minőségi antiszemita humort

Igény volt rá, ember is akadt hozzá, így 2013. március 18.-án megszületettt a minőségi antiszemita humor. Sajnos a Halak, és nem a Nyilas jegyében. A szerző, Vona Gábor Jobbik-elnök, nyílt levelet írt a Facebookon Ilar Mor izreali nagykövetnek, aki nemrég azt kérte a magyar kormánytól, hogy vonja vissza a paranoid szélsőjobbos Szaniszló Ferenc Táncsics-díját . Rögtön lelövöm a dadaista Vona-mestermű slusszpoénját: "És abban a pillanatban, hogy kormányra kerülünk, Gyöngyösi Márton lesz a külügyminiszter, Szaniszló Ferenc pedig a Médiahatóság élére kerül."

Csodálatos lenne, ha a köztévé és az MTVA vezetésében hirtelen egy rakás kelta és szíriuszi, illetve paszentos alufólia sisakot viselő Szaniszló-káder jelenne meg. Bárcsak lenne bármi realitása!

Advertisement

De a szövegben nem ez az egyetlen gyöngyszem. A laza, kettősmércéző, az olvasót szinte elaltató felvezetés után durran a nyitópoén:

Szaniszló Ferencet támadja, azt az újságírót, aki a magyar külpolitikai újságírásban azon nagyon-nagyon kevés ember közé tartozik, aki hozzá mer nyúlni tabutémákhoz is.

Advertisement

Igen! Ki más kérdezne rá arra, hogy a kolontári tározó elleni dróntámadást a Hold Túlsó Oldalán Tanyázó Csápos Űrzsidó Kolónia vagy a rózsakeresztesek és a jetik által dróton rángatott amerikai kormány hajtotta-e végre?

Vona nem sokkal később elsüti a klasszikus "nem vagyok antiszemita, hiszen egyszer találkoztam egy zsidóval"-poént, aztán elutasítja a népirtást mint kampányeszközt, majd meghökkentő fordulattal a zsidók áldozati bárányának ajánlja fel magát:

Lehet, hogy egy napon majd engem is kilőnek rakétával, mint egy kutyát, de akkor sem fogok félni a saját hazámban.

Advertisement

Elképesztő információi lehetnek Vonának az izraeli hadigépezet kutyák elleni bevetéseiről. Vonát nyilván repülőgépről indított rakétával nyírnák ki. Az izraeli légierő a világszerte népszerű, amerikai AGM-65 Maverick levegő-föld rakétákat használja. Ezeknek az ára darabonként 17 ezertől 160 ezer dollárig terjedhet, attól függően, hogy lézeres, optikai vagy más egyéb a célra vezérlő szerkezet. Vonát nyilván a legfejletttebbel szednék le, de ha kutyák ellen feltételezhetően a legolcsóbbat használják, akkor is például egy Illatos úti telep méretű kutya-menekülttábor likvidálása majdnem két és fél millió dollárba kerül nekik. Nem sajnálják a pénzt az uszkárvérre ezek a kutyallenes rasszista tömeggyilkosok!

Szóval remekül sikerült Vona Gábor műfaji kísérlete.

[via mandiner.hu]

Share This Story

Get our newsletter