Volt indexesekkel pótolják a lelépett origósokat

Illustration for article titled Volt indexesekkel pótolják a lelépett origósokat

Ma kezdte a munkát Tevan Imre, és Zsadon Béla is az Origóhoz tart. A Mokka egykori főszerkesztője lett a lap második embere. Van friss kolléga a Magyar Nemzettől is.

Advertisement

Nemcsak elmenők vannak a berezelt tulajdonos által megroppantott Origóban, hanem érkezők is. Kedden, vagyis ma állt munkába gazdasági újságíróként Tevan Imre, az Index egykori főszerkesztő-helyettese. Tevan az Index után az Indóháznál és a Népszavánál dolgozott. Szerdán kezdhet Zsadon Béla, az Index legendás olvasószerkesztője, donB néven antinyelvtannáci bloggere. Zsadon az indexes évek után már volt origós, felelős szerkesztőként a címlapot abuzálta, de főszerkesztői kinevezése után Sáling Gergő hamarosan menesztette. Zsadon tudomásom szerint nem maga jelentkezett most az Origónál, Vaszily Miklós Origo-vezérigazgató hívta vissza.

Vezető szerkesztőként az Origo második embere lett Szörényi Péter, a TV2 Mokkájának egykori főszerkesztője. Itt van róla egy régi origós (!) cikk, amiben a "szeleburdi" szót is használja.

Advertisement

Nagy fogásnak tűnik Dudás Szabolcs, aki tudomásunk szerint az új fotórovat-vezető lesz. A Quart leendő góréja állítólag Konczlik Lilla. Egy Magyar Nemzettől érkezett kollégát is említett egy rakás ember, de neki egyelőre sajnos nem tudom a nevét.

Advertisement

Hát itt tart a Nagy Népvándorlás. A posztban emítetteken felül van még egy csomó új ember, köztük Parlament Tv-sek, amint többet tudok róluk, megint posztolok a témában.

Share This Story

Get our newsletter