Illustration for article titled ​Vitézy Dávid irtózatosan veszélyes a demokráciára

Szegény Tarlós István egy nímand, egy nulla, egy vizesnyolcas, ő ugyanis nem szerepel azon a remek MSZP-s plakáton, ami a jövő önkényuralmi Budapestjének metrómegállóival riogatja a demokratákat. Eszerint a legdurvább Fidesz-arcok Orbán, Rogán, Lázár, L. Simon, Schmitt és Vitézy.

Advertisement

Az utolsó esélyünk az MSZP szerint az, hogy megrettenünk a várható fideszes személyi kultusztól, és rájuk szavazunk. Nem csoda, hogy a beijesztés az utolsó esély, hiszen nemhogy jelöltjük nincs, de egyelőre azt sem találták ki hogy kit ne támogassanak.

A plakát fantasztikus humora, hogy a veszélyes illiberális személyekkel nem egy náluk jobb fej ellenzéki személyt állít szembe, ahogy egy választáson várná az ember. Mivel, ugye, ilyen személy nem létezik. A plakát nem is annyira rejtett jelentése így a következő:

NEKÜNK NINCSEN JELÖLTÜNK

Fura, hogy ezt találták ki utolsó csodafegyvernek.

A legkeményebb fideszes despotákat bemutató, ötcsillagos plakát meglepetése még, hogy a hat nehézfiú között ott van Vitézy Dávid.

Advertisement

Elsőre el nem tudtam képzelni, hogy miért pont az egyik legnormálisabb, valamihez tényleg rendesen értő, a munkájáért lelkesedő, és nem lopós, hanem tevékenykedős típusú Fidesz-kádert pécézték ki. Aki ráadásul nagyjából az ezerhatszázadik helyen állna azok közül, akiről a Párt megállót nevezne el.

Aztán rájöttem. Hát mert mindenképp szerepeltetni akartak egy Budapesthez kötödő figurát is, ha már budapesti választási plakátról van szó. Aki logikusan Tarlós István lett volna. De ha Tarlós neve szerepel a plakáton, még feltűnőbb, hogy ő - legyen bármilyen szörnyű alak - legalább jelölt, akivel szemben ugye nincsen MSZP-s ellenjelölt. Plusz ha a jövőben megállót neveznek el róla, az azt jelenti, hogy életében egy csomóször megválasztották. Így az öt szenesember mellé a végén sikerült bepasszírozniuk pont Vitézyt.

Advertisement

Egyre azért jó volt ez a hülyeség: Tarlós Istvánnak szerintem most majd eldurran a feje a féltékenységtől, hogy Vitézy ennyivel nagyobb antidemokrata nála.

Share This Story

Get our newsletter