Szeg√©ny Tarl√≥s Istv√°n egy n√≠mand, egy nulla, egy vizesnyolcas, ŇĎ ugyanis nem szerepel azon a remek MSZP-s plak√°ton, ami a j√∂vŇĎ √∂nk√©nyuralmi Budapestj√©nek metr√≥meg√°ll√≥ival riogatja a demokrat√°kat. Eszerint a legdurv√°bb Fidesz-arcok Orb√°n, Rog√°n, L√°z√°r, L. Simon, Schmitt √©s Vit√©zy.

Az utols√≥ es√©ly√ľnk az MSZP szerint az, hogy megretten√ľnk a v√°rhat√≥ fideszes szem√©lyi kultuszt√≥l, √©s r√°juk szavazunk. Nem csoda, hogy a beijeszt√©s az utols√≥ es√©ly, hiszen nemhogy jel√∂ltj√ľk nincs, de egyelŇĎre azt sem tal√°lt√°k ki hogy kit ne t√°mogassanak.

A plak√°t fantasztikus humora, hogy a vesz√©lyes illiber√°lis szem√©lyekkel nem egy n√°luk jobb fej ellenz√©ki szem√©lyt √°ll√≠t szembe, ahogy egy v√°laszt√°son v√°rn√° az ember. Mivel, ugye, ilyen szem√©ly nem l√©tezik. A plak√°t nem is annyira rejtett jelent√©se √≠gy a k√∂vetkezŇĎ:

NEK√úNK NINCSEN JEL√ĖLT√úNK

Fura, hogy ezt találták ki utolsó csodafegyvernek.

A legkem√©nyebb fideszes despot√°kat bemutat√≥, √∂tcsillagos plak√°t meglepet√©se m√©g, hogy a hat neh√©zfi√ļ k√∂z√∂tt ott van Vit√©zy D√°vid.

Advertisement

ElsŇĎre el nem tudtam k√©pzelni, hogy mi√©rt pont az egyik legnorm√°lisabb, valamihez t√©nyleg rendesen √©rtŇĎ, a munk√°j√°√©rt lelkesedŇĎ, √©s nem lop√≥s, hanem tev√©kenykedŇĎs t√≠pus√ļ Fidesz-k√°dert p√©c√©zt√©k ki. Aki r√°ad√°sul nagyj√°b√≥l az ezerhatsz√°zadik helyen √°llna azok k√∂z√ľl, akirŇĎl a P√°rt meg√°ll√≥t nevezne el.

Azt√°n r√°j√∂ttem. H√°t mert mindenk√©pp szerepeltetni akartak egy Budapesthez k√∂t√∂dŇĎ figur√°t is, ha m√°r budapesti v√°laszt√°si plak√°tr√≥l van sz√≥. Aki logikusan Tarl√≥s Istv√°n lett volna. De ha Tarl√≥s neve szerepel a plak√°ton, m√©g feltŇĪnŇĎbb, hogy ŇĎ - legyen b√°rmilyen sz√∂rnyŇĪ alak - legal√°bb jel√∂lt, akivel szemben ugye nincsen MSZP-s ellenjel√∂lt. Plusz ha a j√∂vŇĎben meg√°ll√≥t neveznek el r√≥la, az azt jelenti, hogy √©let√©ben egy csom√≥sz√∂r megv√°lasztott√°k. √ćgy az √∂t szenesember mell√© a v√©g√©n siker√ľlt bepassz√≠rozniuk pont Vit√©zyt.

Egyre az√©rt j√≥ volt ez a h√ľlyes√©g: Tarl√≥s Istv√°nnak szerintem most majd eldurran a feje a f√©lt√©kenys√©gtŇĎl, hogy Vit√©zy ennyivel nagyobb antidemokrata n√°la.