This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Visszavonták a kaposvári jobbikos politikus behajtási engedélyét

Illustration for article titled Visszavonták a kaposvári jobbikos politikus behajtási engedélyét

A rendőrség közben nyomozást indított a Takács Richárdot büntetni akaró közteresek ellen. A képviselő állítja: nem parkolt a sétálóutcán, csak a legszükségesebb időre állt meg, és csak le akarják járatni.

Advertisement

A múlt héten két posztot is írtunk a kaposvári esetről: az elsőt a KaposvárMost nevű helyi site híre alapján arról, hogy a lap szerint Takács Richárd rendszeresen szabálytalanul parkolt a kaposvári sétálóutcában; a másikat pedig a Kapos-T nevű blog posztja alapján arról, hogy az ügy leginkább a helyi fideszesek bosszúhadjárata lehet, amiért egy jobbikos országgyűlési képviselő rendőrségi feljelentés tett, miszerint Takács ügyvéd apját, a helyi focicsapat egykori résztulajdonosát kényszerítéssel vették rá tulajdonrésze eladására.

Advertisement

Takács Richárd azóta megkeresett bennünket és az esetről beszámoló többi újságot is, hogy pontosítson pár dolgot, és beszámoljon az azóta történtekről. Először is az szorul pontosításra, hogy tévesen írtam, hogy ő a Jobbik kaposvári önkormányzati képviselője lenne, a valóság ezzel szemben az, hogy a Jobbik Somogy megyei közgyűlési képviselője.

Fontosabb, hogy Takácsnak volt engedélye, ami behajtásra jogosította, csak arra nem, hogy huzamosabb ideig a sétálóutcán lévő lakása előtt parkoljon, amiről azonban a képviselő azt állítja, nem is tette meg: “Nem parkolok ott, csak a legszükségesebb időre állok meg, amikor a lakásomba hazajövök, és valamit felviszek vagy lehozok a lakásomból; illetve az ugyanott lévő ügyvédi irodából, ami a munkahelyem.” Takács azt is mondja, a ház kapuja annyira szűk, hogy autóval nem lehet beparkolni az udvarra, az önkormányzat pedig húsz éve hiába ígéri a hátsó kerülőút építését.

Advertisement

A képviselő szerint a KaposvárMost cikke eleve hazugságon alapult, amikor azt írták, hogy az olvasóik figyeltek föl a rendszeresen szabálytalanul parkoló autójára, mintha ott soha nem állhatnának autók, hiszen az utcában lakók vagy az ottani üzletekhez árut szállító autók mind kapnak behajtási engedélyt, amilyen Takácsnak is volt. (A fenti képet is ő készítette a sétálóutcán álló autókról.)

Most már nincs engedélye: július 3-tól ugyanis a Városgondnokság “többszöri visszaélés miatt” visszavonta Takács Richárd behajtási engedélyét, de még érdekesebb, hogy az apjáét, Takács Norbertét is, aki egyébként nem is képviselő.

Advertisement

Takács azt is állítja, hogy az őt megbírságolni akaró közteresek bevallották neki, hogy Borhi Zsombor alpolgármester kifejezett utasítására vegzálták őt, amiért ő feljelentést tett, mely alapján ismeretlen tettes ellen rendőrségi nyomozás indult, hivatali visszaélés gyanújával.

Az Indexnek az önkormányzat sajtósa minderre annyit mondott, hogy május óta minden szabálytalankodó autós, köztük a behajtási engedéllyel visszaélők ellen is eljárást indítanak a közterületesek. Az önkormányzat arról nem tudott, hogy Kósa Lajos is a sétálóutcán parkolna, mint azt a Kapos-T állítja, a sajtós szerint ezért őt is meg kellett volna büntetni a köztereseknek, de erre nem került sor.

Share This Story

Get our newsletter