A rendŇĎrs√©g k√∂zben nyomoz√°st ind√≠tott a Tak√°cs Rich√°rdot b√ľntetni akar√≥ k√∂zteresek ellen. A k√©pviselŇĎ √°ll√≠tja: nem parkolt a s√©t√°l√≥utc√°n, csak a legsz√ľks√©gesebb idŇĎre √°llt meg, √©s csak le akarj√°k j√°ratni.

A m√ļlt h√©ten k√©t posztot is √≠rtunk a kaposv√°ri esetrŇĎl: az elsŇĎt a Kaposv√°rMost nevŇĪ helyi site h√≠re alapj√°n arr√≥l, hogy a lap szerint Tak√°cs Rich√°rd rendszeresen szab√°lytalanul parkolt a kaposv√°ri s√©t√°l√≥utc√°ban; a m√°sikat pedig a Kapos-T nevŇĪ blog posztja alapj√°n arr√≥l, hogy az √ľgy legink√°bb a helyi fideszesek bossz√ļhadj√°rata lehet, ami√©rt egy jobbikos orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎ rendŇĎrs√©gi feljelent√©s tett, miszerint Tak√°cs √ľgyv√©d apj√°t, a helyi focicsapat egykori r√©sztulajdonos√°t k√©nyszer√≠t√©ssel vett√©k r√° tulajdonr√©sze elad√°s√°ra.

Tak√°cs Rich√°rd az√≥ta megkeresett benn√ľnket √©s az esetrŇĎl besz√°mol√≥ t√∂bbi √ļjs√°got is, hogy pontos√≠tson p√°r dolgot, √©s besz√°moljon az az√≥ta t√∂rt√©ntekrŇĎl. ElŇĎsz√∂r is az szorul pontos√≠t√°sra, hogy t√©vesen √≠rtam, hogy ŇĎ a Jobbik kaposv√°ri √∂nkorm√°nyzati k√©pviselŇĎje lenne, a val√≥s√°g ezzel szemben az, hogy a Jobbik Somogy megyei k√∂zgyŇĪl√©si k√©pviselŇĎje.

Fontosabb, hogy Tak√°csnak volt enged√©lye, ami behajt√°sra jogos√≠totta, csak arra nem, hogy huzamosabb ideig a s√©t√°l√≥utc√°n l√©vŇĎ lak√°sa elŇĎtt parkoljon, amirŇĎl azonban a k√©pviselŇĎ azt √°ll√≠tja, nem is tette meg: ‚ÄúNem parkolok ott, csak a legsz√ľks√©gesebb idŇĎre √°llok meg, amikor a lak√°somba hazaj√∂v√∂k, √©s valamit felviszek vagy lehozok a lak√°somb√≥l; illetve az ugyanott l√©vŇĎ √ľgyv√©di irod√°b√≥l, ami a munkahelyem.‚ÄĚ Tak√°cs azt is mondja, a h√°z kapuja annyira szŇĪk, hogy aut√≥val nem lehet beparkolni az udvarra, az √∂nkorm√°nyzat pedig h√ļsz √©ve hi√°ba √≠g√©ri a h√°ts√≥ ker√ľlŇĎ√ļt √©p√≠t√©s√©t.

Advertisement

A k√©pviselŇĎ szerint a Kaposv√°rMost cikke eleve hazugs√°gon alapult, amikor azt √≠rt√°k, hogy az olvas√≥ik figyeltek f√∂l a rendszeresen szab√°lytalanul parkol√≥ aut√≥j√°ra, mintha ott soha nem √°llhatn√°nak aut√≥k, hiszen az utc√°ban lak√≥k vagy az ottani √ľzletekhez √°rut sz√°ll√≠t√≥ aut√≥k mind kapnak behajt√°si enged√©lyt, amilyen Tak√°csnak is volt. (A fenti k√©pet is ŇĎ k√©sz√≠tette a s√©t√°l√≥utc√°n √°ll√≥ aut√≥kr√≥l.)

Most m√°r nincs enged√©lye: j√ļlius 3-t√≥l ugyanis a V√°rosgondnoks√°g ‚Äút√∂bbsz√∂ri vissza√©l√©s miatt‚ÄĚ visszavonta Tak√°cs Rich√°rd behajt√°si enged√©ly√©t, de m√©g √©rdekesebb, hogy az apj√°√©t, Tak√°cs Norbert√©t is, aki egy√©bk√©nt nem is k√©pviselŇĎ.

Tak√°cs azt is √°ll√≠tja, hogy az ŇĎt megb√≠rs√°golni akar√≥ k√∂zteresek bevallott√°k neki, hogy Borhi Zsombor alpolg√°rmester kifejezett utas√≠t√°s√°ra vegz√°lt√°k ŇĎt, ami√©rt ŇĎ feljelent√©st tett, mely alapj√°n ismeretlen tettes ellen rendŇĎrs√©gi nyomoz√°s indult, hivatali vissza√©l√©s gyan√ļj√°val.

Advertisement

Az Indexnek az √∂nkorm√°nyzat sajt√≥sa minderre annyit mondott, hogy m√°jus √≥ta minden szab√°lytalankod√≥ aut√≥s, k√∂zt√ľk a behajt√°si enged√©llyel vissza√©lŇĎk ellen is elj√°r√°st ind√≠tanak a k√∂zter√ľletesek. Az √∂nkorm√°nyzat arr√≥l nem tudott, hogy K√≥sa Lajos is a s√©t√°l√≥utc√°n parkolna, mint azt a Kapos-T √°ll√≠tja, a sajt√≥s szerint ez√©rt ŇĎt is meg kellett volna b√ľntetni a k√∂ztereseknek, de erre nem ker√ľlt sor.