Visszakérdezett a Vs.hu riportere, kirúgták

Így húzz ujjat a Matolcsy-klánnal. Keller-Alánt Ákos kekeckedni mert Rogán Antallal a Nemzeti Bankban egy tájékoztatón: többször is feltett egy kérdést. Egy nap múlva már nem dolgozott Matolcsy György milliárdos unkatestvérének lapjánál.

Advertisement

A Fidesz háttéremberei időről időre megpróbálnak gründolni valamilyen anti-Indexet vagy 444-et, mondván legyen jobb a kormány sajtója az interneten. Hogy miért nem működhet ez a politkavezérelt sajtómodell, arra remek példa az Átlátszó által most leleplezett botrány.

Advertisement

A cikkük szerint egy gazdasági újságíró elfeledkezett magáról, és egy sajtótájékoztatón újságíróként viselkedett, vagyis egy releváns témában választ próbált kicsikarni egy illetékes közszereplőből, akinek kínos volt a téma, ezért nem nagyon akart válaszolni. Nem létezik klasszikusabb rutingyakorlat egy riporter életében.

Csakhogy az esemény a Nemzeti Bankban történt. A Cink leplezte le annak idején, hogy a középen álló netes hírlapként, liberális főszerkesztővel indított vs.hu titkos főtulajdonosa Szemerey Tamás milliárdos, a Matolcsy-klán tagja.

Advertisement

Az Átlátszó szerint - a lap jegyzőkönyvszerűen lehozza, hogy mi hangzott el a riporter és Rogán Antal között a tájékoztatón - az esemény után egy nappal Lebhardt Olivér főszerkesztő, Száraz István ügyvezető-résztulajdonos, Szilágyi Dániel lapmenedzser, és a VS ügyvédje behívatták Keller-Alántot, akivel rövid úton szakítottak, közös megegyezéssel.

Advertisement

Az eseményt a cikk így írja le:

Világossá tették: az újságíró "viselkedése veszélyezteti a VS.hu érdekeit" és nem engedhetik meg, hogy Keller-Alántot "ne lehessen elküldeni egy sajtótájékoztatóra", a munkaviszonya ezért mindenképpen meg fog szűnni. Ezután született a közös megegyezés az újságíró távozásáról.

Advertisement

Lebhardt Olivér igazi magyarújságírós húzással - olyan ez, mint a magyarfoci a normális futballhoz képest - kapásból perrel fenyegette meg az őt felhívó átlátszós kollégát.

Majd azt mondta, Keller-Alánt távozásának semmi köze nincs a sajtótájékoztatóhoz, hanem "hosszan tartó munkaügy, magatartás témakörben" az oka.

Advertisement

Az Átlátszó több forrása is állította, Keller Alánt múlt hét csütörtökön, még az ügy kipattanása előtt fizetésemelést kapott.

UPDATE: A VS.hu részéről Rovó Attila, a közélet rovat vezetője ebben a kommentben írja le az újság álláspontját az üggyel kapcsolatban.

Share This Story

Get our newsletter