Heves diszkózással támad a Belga a bezárkózó Orbán-rezsimre. Itt a Gyarmat, ami nem lett a Nemzeti hip-hop 2. A klipben azért van kötélhúzóverseny pöcsre kötött madzaggal.

Alig tettem ki a posztot a fergetegesen vicces, sőt fantasztikus, az egész Fidesz-rendszert egy számban kifigurázó friss Gyáni Levente-slágerről, itt a következő. Nem is akárkitől, hanem egy nagyvadtól, a Belgától, a legjobb politizáló magyar megasláger, a Nemzeti hip-hop szerzőitől. A címe Gyarmat, a stílusa dobolós diszkó.

Jó a riddim, sodor a hangulat, mint a végét érző könnyűdrogos. Az a kár csak, hogy a vicces fiúk alig reppelnek benne vicces szövegeket, pedig azért mégis ez volt mindig is a Belga erőssége. Szinte csak a minőségi tuc-tuc megy, meg mindenféle effektek meg eldörmögött refrén, az ember egyből velük dünnyögi, hogy Nem leszünk gyarmaaat és velük űzné ki a multikat, de az igazi rendszerváltó hangulathoz kéne még pár tucat ütős sor. De a diszkókban simán befuthat, mert jól lehet rá pattogni, azt meg végül is jó érzés vonyítani, hogy N. L. Gy / multikám húzzá má el má.

Advertisement

És már megint Martinkó profnak kell köszönetet mondanunk.