Az √ļj cs√ļcstart√≥ Fricz Tam√°s B√©kemenet-szervezŇĎ korm√°nypolitol√≥gus. Tudod mi az oligarchia? Oroszorsz√°g? Te h√ľlye vagy! AMERIKA! √ögy bizony.

Fricz Tam√°s ism√©t hatalmasat dobott a h√ľlyes√©gdiszkosszal. Az Orb√°n-im√°d√≥k flepnisebb vonulat√°hoz tartoz√≥ publicista megs√©rtŇĎd√∂tt azon, hogy Obama eln√∂k nem gratul√°lt szeretett keny√©rad√≥ gazd√°ja, Orb√°n Viktor v√°laszt√°si gyŇĎzelm√©hez. Ez√©rt eg√©szen kis terjedelemben is k√©pes volt nagy√≠vŇĪen levezetni, hogy Amerika mit h√ļzza fel az orr√°t Orb√°non, amikor ŇĎ se jobb a De√°kn√© v√°szn√°n√°l. SŇĎt! Sz√≥ szerint nincs le√≠rva, hogy a Gonosz Birodalma, de a v√°dpontok l√©nyege ez.

Itt egy kis jellgzetes √≠zel√≠tŇĎ a pomp√°s levezet√©sbŇĎl:

Egysz√≥val Obam√°val meg√©rtette az amerikai √©s t√°gabban a nemzetk√∂zi balliber√°lis k√∂zv√©lem√©ny, hogy Orb√°n Viktor √©s a magyar jobboldal vesz√©lyes a demokr√°ci√°ra √©s a szabads√°gra n√©zve. Obama pedig √©rtett a sz√≥b√≥l, s az egym√°s ut√°ni m√°sodik k√©tharmados gyŇĎzelemhez imm√°ron nem gratul√°lt Orb√°nnak. Hiszen egy autokrata, antiszemitizmust eltŇĪrŇĎ, demokr√°ci√°t rombol√≥ Orb√°nnak legfeljebb az aleln√∂k gratul√°lhat‚Ķ

Azonban van itt egy kis b√∂kkenŇĎ.

Az m√©gpedig, hogy egy olyan 317 milli√≥s orsz√°g eln√∂ke nem gratul√°l az igen erŇĎs demokratikus felhatalmaz√°ssal megv√°lasztott Orb√°nnak, akinek az orsz√°g√°ban viszont val√≥ban vesz√©lyben van a demokr√°cia.

Advertisement

Hogy a v√©g√©n el√©rj√ľnk a csod√°latos z√°rlatig:

√ćgy h√°t a ‚Äěvil√°g elsŇĎ sz√°m√ļ demokr√°ci√°ja" ‚Äď hiszen √≠gy nevezik, nem? ‚Äď e nem jelent√©ktelen tud√≥sok szerint m√°ra m√°r nem m√°s, mint egy szŇĪk politikai, gazdas√°gi-p√©nz√ľgyi √©s katonai-h√≠rszerz√©si elit √°ltal uralt oligarchia.

√Čs Obama nem gratul√°l Orb√°nnak, mert Orb√°n vesz√©lyes a demokr√°ci√°ra.

Aha…