Illustration for article titled Világossá kell tenni, hogy nem érdemes Magyarországra jönni

Éppen ideje volt! Orbán Viktor sajnos nem az egész világ számára kívánja ezt világossá tenni, hanem csak a balkáni menekülteket ijesztegeti, de a gondolat azért így is szép. Lemaradtam balgán a Miniszterelnök Úr reggeli interjújáról, de a nol.hu pl. szerencsére résen volt.

Advertisement

Ott olvasom, amit olvasok.

Komolyan gondolom, hogy mindent értek ebben a kérdésben. Legalábbis azt hiszem. Azt is, hogy a menekültprobléma tényleg problematikus, és azt is, hogy miért csinál ebből az ijesztő és tragikus jelenségből belpolitikai haszonmaximalizásra alkalmas paródiát a Fidesz-kormány. Úgy rémlett, hetekkel ezelőtt leírtam, hogy a bevándorlódémon lesz az új rezsidémon. És tényleg. Viszont még így is képes vagyok meglepődni egyik-másik mondat harciasságán.

Advertisement

Tessék:

A bevándorlás ügyében Orbán Viktor kifejtette: jelenleg arra volna szüksége, hogy a kérdésben megkérdőjelezhetetlenül egységesen és egyértelműen lépjen fel a magyar közvélemény. A miniszterelnök olyan – az európai menekültpolitikától egyébként eltérő – előírásokra kér felhatalmazást a magyaroktól, hogy az illegális határátlépőket a magyar hatóságok vehessék őrizetbe, tartsák fogva, és amint lehet, azonnal toloncolják ki őket. Ha megkapja erre a felhatalmazást a nemzeti konzultáción – mondta –, akkor érvényt is tud szerezni neki Brüsszelben.

Advertisement

És még:

Szerinte ha a magyar rendőrség erőteljes fellépéséből a Balkánon is világossá válik, hogy nem érdemes Magyarországra jönni – mert letartóztatják, az ellátásukat megkeresendő dolgoztatják, majd kitoloncolják őket –, akkor nem is fognak jönni.

Advertisement

Egyébként ha csinálnánk toplistát a NER leghajmefresztőbb, leghazugabb szókapcsolatairól, szerintetek hányadik helyen végezne a nemzeti konzultáció?

Orbán Viktor a tiltott határátlépők szénné szopatása és dolgoztatása mellett beszélt még a reklámadóról is. Azt üzente, kedves Lajos, hogy annak bevezetésétől nem lehet eltekinteni. Egy ország kormányzása sohasem személyes ügy, a kávéházi legendák világa nem a kormányzás világa, az meg egészen másodlagos, hogy ki milyen stílusban, hogyan beszél, és mit mond.

Advertisement

Bizony!

Share This Story

Get our newsletter