√Čppen ideje volt! Orb√°n Viktor sajnos nem az eg√©sz vil√°g sz√°m√°ra k√≠v√°nja ezt vil√°goss√° tenni, hanem csak a balk√°ni menek√ľlteket ijesztegeti, de a gondolat az√©rt √≠gy is sz√©p. Lemaradtam balg√°n a Minisztereln√∂k √ör reggeli interj√ļj√°r√≥l, de a nol.hu pl. szerencs√©re r√©sen volt.

Ott olvasom, amit olvasok.

Komolyan gondolom, hogy mindent √©rtek ebben a k√©rd√©sben. Legal√°bbis azt hiszem. Azt is, hogy a menek√ľltprobl√©ma t√©nyleg problematikus, √©s azt is, hogy mi√©rt csin√°l ebbŇĎl az ijesztŇĎ √©s tragikus jelens√©gbŇĎl belpolitikai haszonmaximaliz√°sra alkalmas par√≥di√°t a Fidesz-korm√°ny. √ögy r√©mlett, hetekkel ezelŇĎtt le√≠rtam, hogy a bev√°ndorl√≥d√©mon lesz az √ļj rezsid√©mon. √Čs t√©nyleg. Viszont m√©g √≠gy is k√©pes vagyok meglepŇĎdni egyik-m√°sik mondat harciass√°g√°n.

Tessék:

A bev√°ndorl√°s √ľgy√©ben Orb√°n Viktor kifejtette: jelenleg arra volna sz√ľks√©ge, hogy a k√©rd√©sben megk√©rdŇĎjelezhetetlen√ľl egys√©gesen √©s egy√©rtelmŇĪen l√©pjen fel a magyar k√∂zv√©lem√©ny. A minisztereln√∂k olyan ‚Äď az eur√≥pai menek√ľltpolitik√°t√≥l egy√©bk√©nt elt√©rŇĎ ‚Äď elŇĎ√≠r√°sokra k√©r felhatalmaz√°st a magyarokt√≥l, hogy az illeg√°lis hat√°r√°tl√©pŇĎket a magyar hat√≥s√°gok vehess√©k ŇĎrizetbe, tarts√°k fogva, √©s amint lehet, azonnal toloncolj√°k ki ŇĎket. Ha megkapja erre a felhatalmaz√°st a nemzeti konzult√°ci√≥n ‚Äď mondta ‚Äď, akkor √©rv√©nyt is tud szerezni neki Br√ľsszelben.

Advertisement

√Čs m√©g:

Szerinte ha a magyar rendŇĎrs√©g erŇĎteljes fell√©p√©s√©bŇĎl a Balk√°non is vil√°goss√° v√°lik, hogy nem √©rdemes Magyarorsz√°gra j√∂nni ‚Äď mert letart√≥ztatj√°k, az ell√°t√°sukat megkeresendŇĎ dolgoztatj√°k, majd kitoloncolj√°k ŇĎket ‚Äď, akkor nem is fognak j√∂nni.

Advertisement

Egy√©bk√©nt ha csin√°ln√°nk toplist√°t a NER leghajmefresztŇĎbb, leghazugabb sz√≥kapcsolatair√≥l, szerintetek h√°nyadik helyen v√©gezne a nemzeti konzult√°ci√≥?

Orb√°n Viktor a tiltott hat√°r√°tl√©pŇĎk sz√©nn√© szopat√°sa √©s dolgoztat√°sa mellett besz√©lt m√©g a rekl√°mad√≥r√≥l is. Azt √ľzente, kedves Lajos, hogy annak bevezet√©s√©tŇĎl nem lehet eltekinteni. Egy orsz√°g korm√°nyz√°sa sohasem szem√©lyes √ľgy, a k√°v√©h√°zi legend√°k vil√°ga nem a korm√°nyz√°s vil√°ga, az meg eg√©szen m√°sodlagos, hogy ki milyen st√≠lusban, hogyan besz√©l, √©s mit mond.

Advertisement

Bizony!