Kocsik, ŇĪrhaj√≥k, tudom√°ny, √©p√≠t√©szet, technika, Amerika, sci-fi, gifek, k√ľty√ľk, politika, Szil√≠cium-v√∂lgy, az eg√©sz vil√°g. A Cinket kiad√≥ Gawker Media blogjai ezekrŇĎl √©s m√©g milli√≥ m√°s dologr√≥l sz√≥lnak, m√°t√≥l magyarul is.

Ugyan a Cinket csak maroknyian csin√°ljuk, amerikai oldalaink szerkesztŇĎs√©geiben t√∂bb mint sz√°zan dolgoznak (sokan innen, a budapesti irod√°b√≥l!). A blogjainkat mŇĪk√∂dtetŇĎ Kinja-motor √ļj verzi√≥j√°val tetszŇĎleges posztot lehet √ļj c√≠mmel, k√©ppel √©s aj√°nl√≥val √°temelni, ezzel fog mŇĪk√∂dni a Vil√°gegyetem blog, ahol magyar c√≠mmel √©s √∂sszefoglal√≥val fogjuk bemutatni a leg√©rdekesebb, legklasszabb, legfontosabb dolgokat, amikrŇĎl aznap a Gawker oldalain √≠rtak.

Hogy mi√©rt csin√°ljuk ezt? Hogy az √ļjs√°golvas√°s ne csak arr√≥l sz√≥ljon, hogy piti√°ner, provinci√°lis, lehangol√≥, ostoba h√≠reket olvasunk Magyarorsz√°gr√≥l. Enn√©l t√∂bbet √©rdeml√ľnk. Az√©rt csin√°ljuk a Vil√°gegyetemet, hogy minden nap gondoljunk arra, amire az internet elsŇĎ napjaiban gondoltunk: hogy odakint van az eg√©sz vil√°g, az √∂sszes csod√°j√°val, menŇĎ kocsikkal, finom √©telekkel, szuper tal√°lm√°nyokkal, marha nagy g√≥lokkal, vicces marhas√°gokkal, lenyŇĪg√∂zŇĎ t√∂rt√©netekkel, mindennel, amivel igaz√°n √©rdemes foglalkozni.

√Čn fogom szerkeszteni, j√≥ sz√≥rakoz√°st hozz√°.