Vidnyánszky megrendezett egy békemenetes Orbán-beszédet

Illustration for article titled Vidnyánszky megrendezett egy békemenetes Orbán-beszédet

Tudod, kik ölték meg Szent Johannát? A nyugat-európai liberális újságok! És Cohn-Bendit meg Tavares! Tavares = Tovaris, Cohn-Bendit = disznó!

Advertisement

Tök jó dolog a politikai színház, annak is a legjobb formája, ha egy kurzus miniszterelnöki kegyeltje belerendezi a darabjába a miniszterelnök beszédeiben szereplő, hivatalosan kijelölt ellenségeket.

Íme egy részlet az Egy felvonás blog kritikájából a Nemzeti új igazgatója által rendezett Johanna a máglyán-előadásról:

Ennek folytatásaként pedig, mikor Johanna felteszi a talán legfontosabb kérdést - mi jutatta őt, az egyszerű parasztlányt a máglya közelébe -, Domonkos elmondja: a kártyajáték, pontosabban az, hogy kik keverik a lapokat. Ekkor a valóban megelevenedő kártyalapok megfordulnak, rajtuk a nyugat-európai liberális sajtó címlapjai, és bugyuta karikatúrák az Európai Unió mai, liberális vagy zöldpárti politikusairól (Cohn-Benditről vagy Rui Tavaresről például).

Advertisement

de már előtte nem sokkal ezt olvashatjuk:

Aztán az egyoldalú és így valós konfliktust nem, csak egy példabeszéd feltétlen igazát kínáló jelenetek még egy szintet aljasulnak: az egyik szereplő a disznó francia megfelelőjének hangzásán (cochon) viccelődve azt mondja a sertésre: "talán csak nem Cohn-Bendit?". (Nota bene: néven gúnyolódni minden sértés közül a legalantasabb.)

Advertisement

Cohn-Bendit disznózása már nem is Békemenet- meg Magyar Nemzet-, hanem Barikád- és Kuruinfó-színház.

(Fotó: Jekken Péter / peterpress.com)

Share This Story

Get our newsletter