A mobiltelefonnal az utastérben készített videó alátámasztja a vizsgálat eddigi megállapításait.

A videó a roncsok között talált adathordozón volt, és a Bild, illetve a Paris Match már a birtokába is jutott a felvételnek, melyen a gép utolsó másodpercei láthatók: a videó nem túl jó minőségű, csak homályos alakok látszanak rajta, viszont hallatszik a káosz és kiabálás.

Advertisement

Több nyelven is hallani, ahogy az utasok azt kiabálják, hogy “istenem”, de ami a vizsgálat szempontjából még fontosabb, több fémes csattanás is hallatszik, ami arra utal, hogy a kizárt pilóta megpróbálta betörni a pilótafülke ajtaját.

A felvételen kivehető még, ahogy a gép egyik szárnya súrol egy hegyet, majd egy minden korábbinál hangosabb döngés után hirtelen véget ér.

A gépet szándékosan a hegynek vezető másodpilótáról, Andreas Lubitzról közben kiderült, hogy még 2009-ben jelezte a Lufthansának, hogy korábban súlyos depresszióban szenvedett, egyelőre nem tudni, hogy a légitársaság mit reagált erre.

A katasztrófa helyszínén befejeződött az áldozatok maradványainak összegyűjtése, a keresés a személyes tárgyakra vonatkozóan folytatódik, és keresik a második fekete dobozt is.

Advertisement

(via Gawker, via MTI)

Fotó: AP Images

Share This Story

Get our newsletter