A mobiltelefonnal az utastérben készített videó alátámasztja a vizsgálat eddigi megállapításait.

A vide√≥ a roncsok k√∂z√∂tt tal√°lt adathordoz√≥n volt, √©s a Bild, illetve a Paris Match m√°r a birtok√°ba is jutott a felv√©telnek, melyen a g√©p utols√≥ m√°sodpercei l√°that√≥k: a vide√≥ nem t√ļl j√≥ minŇĎs√©gŇĪ, csak hom√°lyos alakok l√°tszanak rajta, viszont hallatszik a k√°osz √©s kiab√°l√°s.

Advertisement

T√∂bb nyelven is hallani, ahogy az utasok azt kiab√°lj√°k, hogy ‚Äúistenem‚ÄĚ, de ami a vizsg√°lat szempontj√°b√≥l m√©g fontosabb, t√∂bb f√©mes csattan√°s is hallatszik, ami arra utal, hogy a kiz√°rt pil√≥ta megpr√≥b√°lta bet√∂rni a pil√≥taf√ľlke ajtaj√°t.

A felv√©telen kivehetŇĎ m√©g, ahogy a g√©p egyik sz√°rnya s√ļrol egy hegyet, majd egy minden kor√°bbin√°l hangosabb d√∂ng√©s ut√°n hirtelen v√©get √©r.

A g√©pet sz√°nd√©kosan a hegynek vezetŇĎ m√°sodpil√≥t√°r√≥l, Andreas Lubitzr√≥l k√∂zben kider√ľlt, hogy m√©g 2009-ben jelezte a Lufthans√°nak, hogy kor√°bban s√ļlyos depresszi√≥ban szenvedett, egyelŇĎre nem tudni, hogy a l√©git√°rsas√°g mit reag√°lt erre.

A katasztr√≥fa helysz√≠n√©n befejezŇĎd√∂tt az √°ldozatok maradv√°nyainak √∂sszegyŇĪjt√©se, a keres√©s a szem√©lyes t√°rgyakra vonatkoz√≥an folytat√≥dik, √©s keresik a m√°sodik fekete dobozt is.

Advertisement

(via Gawker, via MTI)

Fotó: AP Images