Egy dzsih√°dista f√≥rumon kezdett terjedni a vide√≥, amiben a volgogr√°di robbant√°sok √°ll√≠t√≥lagos elk√∂vetŇĎi a t√©li olimpi√°t fenyegetik.

Aj√°nd√©kkal k√©sz√ľl√ľnk az olimpi√°ra. Ti is teszitek a dolgotokat √©s mi is.

Illetve:

Aj√°nd√©kkal k√©sz√ľlt√ľnk nektek √©s minden √©rkezŇĎ turist√°nak.

Valamint:

Ha megtartjátok az olimpiai játékokat, kaptok majd egy ajándékot a kiontott muszlim vérért cserébe.

Advertisement

Ilyen √©s hasonl√≥ mondatok szerepelnek abban a vide√≥ban, amibŇĎl a CNN egy r√©szletet is lek√∂z√∂lt tegnap este, √©s amiben a decemberi volgogr√°di robbant√°sok √°ll√≠t√≥lag elk√∂vetŇĎi fenyegetik meg az olimpiai j√°t√©kok szervezŇĎit √©s azokat a turist√°kat, akik a j√°t√©kokra √©rkeznek az orosz v√°rosba. Volgogr√°dban 30 ember hal√°l√°t okozt√°k a mer√©nyletek.

Putyin m√©g vas√°rnap, a vide√≥ kiker√ľl√©se elŇĎtt kijelentette, hogy megn√∂velik a biztons√°gi int√©zked√©seket a j√°t√©kok alatt, de senkinek nem fog majd ez feltŇĪnni. √Ėsszesen negyvenezer rendŇĎr √©s titkos√ľgyn√∂k fogja biztos√≠tani az olimpi√°t.

Illetve ma reggel j√∂tt ki az MTI-ben a h√≠r, hogy egzotikus √©telekre nem kell sz√°m√≠taniuk a szocsi t√©li olimpi√°n r√©szt vevŇĎ sportol√≥knak, a sz√°j√≠z√ľknek megfelelŇĎen fognak nekik fŇĎzni, nyilatkozta a t√©li j√°t√©kok egyik szak√°csa.