Nem is értem miért nem használta ki eddig ezt a hatalmas cukiságbányát a Budapesti Állatkert, pedig állatok alighanem korábban is születtek benne.

Szerencsére most már nagyon ráálltak a témára, úgyhogy nem csak fotók, de videók is készülnek a kisállatokról. Tessék hátradőlni és élvezni, hogyan születik a zsiráfboci.

Ahogy az állatkertesek írják:

"A leglényegesebb pillanatokat egy négyperces filmetűd formájában mutatjuk be az alábbi videón. Az éjszakai eseményekről készült képek persze nem természetfilm minőségűek, hiszen egy aktív infravörös ipari kamerával készültek, ám a lényeg mégis jól kivehető. A film elején az előkészületeket, a vemhes Sandra különzárását láthatjuk. Majd azt, amint nyugtalanul keresi a helyét, illetve, hogy az újszülött mellső lábainak megjelenésével kezdetét veszi a tulajdonképpeni kitolási szakasz kívülről is jól látható része. A következő másodpercekben már azt láthatjuk, hogy hogyan próbál az újszülött lábra állni, illetve hogyan találja meg végül az anya emlőit. Mire megvirrad, és a napsugarak besütnek az istállóba, a kicsi már le is küzdötte életének első kihívásait."

Reméljük nem jár úgy az újszülött, mint faj- és kortársa a tengeren túl, akit seggbe rúgott a mamája.

Advertisement