​Vida NAV-elnököt és Habonyt is kitiltották Amerikából

Korrupcióból húzhattak hasznot a kitiltottak, jelezte az amerikai nagykövetség. Ez a kemény, nem Obama ledorongoló beszéde.

Advertisement

Tíz magyarnak tiltották meg a beutazást az Államokba, köztük heten Fidesz-közeli üzletemberek, hárman az adóhatóság vezetői - értesült az atv.hu.

A dolog azért nagyon kemény, mert a nagykövetség szerint

"hiteles információ áll rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy ezek a személyek korrupciós cselekményekben vesznek részt vagy azokból hasznot húznak."

Advertisement

Az Index tudomása szerint a három NAV-os egyike maga az elnök. Ezt az adóhivatal a lap kérdésére nem cáfolta.

„Behívtak a nagykövetségre, ahol közölték, hogy felfüggesztették az állandó belépési engedélyemet. Nem indokolták a döntést, hanem egy elnöki proklamációra hivatkoztak. Házhoz hívtak a pofonért"

Advertisement

Így mesélte a történteket az atv-nek az egyik érintett üzletember, akiról a lap azt írja, hogy

cége kiemelt partnere a magyar kormánynak, több jelentős kormányzati projektben vesz részt, az elmúlt években sokat szerepeltek a magyar sajtóban, mert nagy számban nyertek el közbeszerzéseket. A vállalat tulajdonosa közismert közéleti szereplő, saját magát is a Fidesz holdudvarához sorolja.

Advertisement

Egybehangzó sajtóértesülések szerint Heim Péter, a Századvég vezetője is a tízek között van. A Századvég a kormány és a Fidesz háttércége. Jellemzően magyaros elem a sztoriban, hogy a Szazdvég tulajdonában lévő Napi Gazdaság robbantotta ki a kitiltós sztorit, de olyan verzióban, hogy a NAV amerikai cégeket vizsgált, azért Amerika - kvázi megakadályozandó az eredményes vizsgálódást - válaszul megtiltotta több magyar beutazását. Azóta senki, a magyar fél sem álltott ilyesmit, a Napi Gazdaság ráadásul - hogy, hogy nem - azt az apró elemet elhallgatta, hogy a saját tulajdonosa is rajta van a tiltólistán.

Na ez kemény, a Fidesz holdudvarával most pont úgy bánik Amerika, mint Putyin sleppjével, akik közül többek nem utazhatnak be az Egyesült Államokba. Olyanra pedig egyáltalán nem emlékszem, hogy demokratikus szövetséges ország kormányzata korrupcióval vádolt volna meg vezető magyar tiszviselőket és politikai pecsenyesütögetőket.

Share This Story

Get our newsletter