A NAV eln√∂ke maga ny√ļjtotta be a lemond√°s√°t, r√°ad√°sul m√©g m√°jus 20-√°n, most j√°rt le a felmond√°si ideje. A vonatkoz√≥ levelet a munkat√°rsainak √≠rta, annyira nem tŇĪnik √©rdekesnek, b√°r abban a r√©szben m√©giscsak van valami, amelyben azt √°ll√≠tja, Orb√°n Viktor marasztalta.

A l√©nyeg a lev√©lbŇĎl:

Lemond√°somhoz az elm√ļlt 5 √©v folyamatos k√ľzdelmei, a tavaly okt√≥ber √≥ta tart√≥ kifejezetten szem√©lyemet, csal√°domat √©rintŇĎ m√©ltatlan √©s alaptalan t√°mad√°sok, a NAV szervezet√©t √©s szem√©lyi √°llom√°ny√°t alapjaiban √©rintŇĎ korm√°nyzati elk√©pzel√©sek, valamint a NAV √©letp√°ly√°ra tett javaslatunk elutas√≠t√°sa vezettek. Az √©letp√°lya kialak√≠t√°s√°hoz sz√ľks√©ges t√∂rv√©nym√≥dos√≠t√°st elk√©sz√≠tett√ľk a Nemzetgazdas√°gi Miniszt√©rium √°ltal meghat√°rozott hat√°ridŇĎben, azonban az minden igyekezetem √©s erŇĎfesz√≠t√©sem, valamint a korm√°nyzati √≠g√©retek ellen√©re nem ker√ľlt az Orsz√°ggyŇĪl√©s el√© beny√ļjt√°sra.

Ugyanakkor (√°prilis k√∂zep√©n) m√©lys√©ges megd√∂bben√©ssel szembes√ľltem a NAV struktur√°lis √°talak√≠t√°s√°ra, szem√©lyi √°llom√°ny√°ra vonatkoz√≥ korm√°nyzati elk√©pzel√©sekkel, hiszen a NAV-ot senki nem k√©rdezte meg, szervezet√ľnket, illetve annak fel√©p√≠t√©s√©t, hat√©konys√°g√°t, az egyes munkafolyamatokat senki nem tanulm√°nyozta. Ezek az elk√©pzel√©sek, tervek folyamatos k√ľzdelmeim ellen√©re ‚Äď mint ahogyan azt a m√©di√°b√≥l is hallhatj√°k ‚Äď tov√°bbra is makacsul tartj√°k magukat. Mindezek, valamint a NAV-ot √©s a szem√©lyemet √©rt t√°mad√°sok sor√°n tan√ļs√≠tott hozz√°√°ll√°s sz√°momra szakmailag √©s emberileg is elfogadhatatlan. B√°rmelyik √°ltalam ismert elk√©pzel√©s v√©grehajt√°sa ‚Äď mivel azok meg√≠t√©l√©sem szerint a k√∂lts√©gvet√©s √©rdekeit √©s a szervezet mŇĪk√∂dŇĎk√©pess√©g√©t is vesz√©lyeztetik ‚Äď r√©szemrŇĎl v√°llalhatatlan.

Ezek a k√∂r√ľlm√©nyek eredm√©nyezt√©k azt, hogy ‚Äď a Minisztereln√∂k √ör k√©r√©se ellen√©re ‚Äď √ļgy √©reztem, val√≥j√°ban nincs v√°laszt√°si lehetŇĎs√©gem.

Advertisement

√öj eln√∂krŇĎl m√©g nem tudni, Vida Ildik√≥ feladatait ‚Äď m√©g m√°jusban ‚Äď Varga √Ārp√°d eln√∂khelyettes vette √°t.