Ha Varga Mihály és Lázár János is egyformán lehetségesnek tartja a távozását, akkor annak már tényleg kell, hogy legyen valami alapja.

A NAV-elnök lehetséges távozását először Varga lebegtette meg a mai Figyelőben, de ez még önmagában nem jelent sokat, hiszen mondott már Varga Mihály olyat is, hogy eszük ágába sincs bezárni vasárnap a boltokat, aztán mégis bezárták.

A kérdést azonban feltették ma a szokásos csütörtöki Lázár-show-t végigülő újságírók is, és a Miniszterelnökséget vezető miniszter sem cáfolta az értesülést:

Orbán Viktor nagy változásokat szeretne a NAV-nál, szolgáltató és vállalkozóbarát adórendszert, adóeljárási reformot akar még az idén – mondta Lázár. Az a személyes véleménye, hogy ehhez új struktúra is társul majd, és nem zárta ki annak lehetőségét, hogy ehhez leváltják a NAV jelenlegi vezetőjét.

Így foglalta össze a válaszát az Index, hozzátéve, hogy “Lázár azt is mondta, hogy van az ügyben konkrét információja, de ezt nem kívánta megosztani.”

Advertisement

Igaz, egyesek már márciusban is tudni vélték, hogy Vida belebukik az Orbán-Simicska háborúba, ehhez képest egész sokáig húzza.