Vagyis fogta magát és feljelentette André Goodfriend amerikai ügyvivőt. Ebből egyelőre csak annyi következik, hogy Orbán Viktor nem rúgja őt ki azonnal. Mármint a NAV-elnököt.

Vida Ildikó feljelentetést és keresetet nyújtott be André Goodfriend, a budapesti amerikai nagykövetség ügyvivője ellen - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökének ügyvédje csütörtökön az MTI-t.

Futó Barnabás elmondta: a Központi Nyomozó Főügyészségen nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt jelentették föl az amerikai ügyvivőt. Ugyanis – mint az ügyvéd kiemelte – André Goodfriend hivatalos személyi minőségében sértette meg a NAV elnökét. A Fővárosi Törvényszéken jó hírnév megsértése miatt nyújtottak be keresetet – tette hozzá.

A NAV elnökének ügyvédje elmondta: konkrétan a múlt csütörtökön megjelent, a Heti Válasznak adott interjúban tett sértő kijelentése miatt tettek feljelentést.

Egy dologra roppant kíváncsi vagyok, arra, hogy a fideszes papagájkommandó maradék tagjai elkezdik-e ismételgetni a máris klasszikus André Goodfriend, légy férfi! mondatot.