Tudósítóink kint tolonganak a NAV székháza előtt, de tőletek is várjuk kommentben a fotókat/sztorikat, már természetesen csak akkor, ha vannak.

És ehhez az is kell, hogy remélhetőleg nem fog úgy lehalni a mobilhálózat, ahogy a két netadós demonstráción tette.

Advertisement

A tüntetés hatkor kezdődött, a Facebookon tízezren jelezték részvételüket. A tüntetők az Andrássy út felé vonulnak, a végállomás tér a József nádor tér lesz. A felső fotót Eszpée lőtte, az alsót Petrány Máté.

18.37: A menet eleje már elhagyta az Oktogont, a lenti fotót Nagy Attila készítette.

Advertisement

19.00: Ez még mindig az Andrássy út, menet közben egyre nagyobbra duzzadt a menet (kép: Petrány Máté).

Advertisement

19.08: Ez pedig már az Erzsébet tér.

Advertisement

19.19: József nádor tér, Petrány Máté panorámafotója.

Advertisement

19.25: A megtelt József nádor téren már megint nincs 3G, Boros András szerint az iWiW-alapító Várady Zsolt most jelentette be, hogy jövőre új közösségi oldalt indít, ami segít azoknak, akik szerveződni szeretnének.

19.39: Arra szólít föl a szónok (Vágó Gábor), hogy holnap mindenki menjen be egy NAV-irodába, tépjen sorszámot és kérdezze meg, lemondott-e már Vida Ildikó.

Advertisement

19.45: Horváth András volt adóellenőr beszél, szerinte a NAV nem foglalkozott érdemben a tavalyi bejelentésével, és most is csak az állásaikat védik. Eszpee szerint nem mond hülyeségeket, csak úgy fogalmaz, mint egy hivatalnok.

Advertisement

19:55: "Egy hét haladékot kap a kormány, hogy felkérje az EU-t a NAV vizsgálatára; Vida Ildikó meg a lemondásra. Ha nem: november 17-én mi is ott leszünk a már bejelentett tüntetésen" - ezt mondta Vágó Gábor, hozzátéve, hogy ellenkező esetben a polgári engedetlenség lehetőségét is megvizsgálják. (Kép: Petrány Máté)

20.00: A héten elhunyt Rózsa Milánra emlékeztek a tüntetők egy perc csenddel, majd Vágó Gábor bejelentette a tüntetés végét, viszont tudósítónk máris hallja a "Kossuth tér!" skandálásokat, úgyhogy lehet, hogy még lesz folytatás.

Advertisement

20.15: A Kossuth térre szálingóznak az emberek, szokás szerint rohamrendőrök vették körbe a Parlament épületét. A téren mellesleg maradt egy jurta a tegnapi tüntetésről, meg egy sátor az Ország Gyűlése Mozgalom jóvoltából.

20.30: Mintegy száz ember dzsemborizik a Kossuth téren, talán nem tévedünk óriásit, ha azt feltételezzük, hogy ma már igazán sorsfordító események nem történnek a tüntetésen.

Share This Story

Get our newsletter