Tud√≥s√≠t√≥ink kint tolonganak a NAV sz√©kh√°za elŇĎtt, de tŇĎletek is v√°rjuk kommentben a fot√≥kat/sztorikat, m√°r term√©szetesen csak akkor, ha vannak.

√Čs ehhez az is kell, hogy rem√©lhetŇĎleg nem fog √ļgy lehalni a mobilh√°l√≥zat, ahogy a k√©t netad√≥s demonstr√°ci√≥n tette.

A t√ľntet√©s hatkor kezdŇĎd√∂tt, a Facebookon t√≠zezren jelezt√©k r√©szv√©tel√ľket. A t√ľntetŇĎk az Andr√°ssy √ļt fel√© vonulnak, a v√©g√°llom√°s t√©r a J√≥zsef n√°dor t√©r lesz. A felsŇĎ fot√≥t Eszp√©e lŇĎtte, az als√≥t Petr√°ny M√°t√©.

18.37: A menet eleje már elhagyta az Oktogont, a lenti fotót Nagy Attila készítette.

Advertisement

19.00: Ez m√©g mindig az Andr√°ssy √ļt, menet k√∂zben egyre nagyobbra duzzadt a menet (k√©p: Petr√°ny M√°t√©).

Advertisement

19.08: Ez pedig már az Erzsébet tér.

19.19: József nádor tér, Petrány Máté panorámafotója.

Advertisement

19.25: A megtelt J√≥zsef n√°dor t√©ren m√°r megint nincs 3G, Boros Andr√°s szerint az iWiW-alap√≠t√≥ V√°rady Zsolt most jelentette be, hogy j√∂vŇĎre √ļj k√∂z√∂ss√©gi oldalt ind√≠t, ami seg√≠t azoknak, akik szervezŇĎdni szeretn√©nek.

19.39: Arra szólít föl a szónok (Vágó Gábor), hogy holnap mindenki menjen be egy NAV-irodába, tépjen sorszámot és kérdezze meg, lemondott-e már Vida Ildikó.

19.45: Horv√°th Andr√°s volt ad√≥ellenŇĎr besz√©l, szerinte a NAV nem foglalkozott √©rdemben a tavalyi bejelent√©s√©vel, √©s most is csak az √°ll√°saikat v√©dik. Eszpee szerint nem mond h√ľlyes√©geket, csak √ļgy fogalmaz, mint egy hivatalnok.

Advertisement

19:55: "Egy h√©t halad√©kot kap a korm√°ny, hogy felk√©rje az EU-t a NAV vizsg√°lat√°ra; Vida Ildik√≥ meg a lemond√°sra. Ha nem: november 17-√©n mi is ott lesz√ľnk a m√°r bejelentett t√ľntet√©sen" - ezt mondta V√°g√≥ G√°bor, hozz√°t√©ve, hogy ellenkezŇĎ esetben a polg√°ri engedetlens√©g lehetŇĎs√©g√©t is megvizsg√°lj√°k. (K√©p: Petr√°ny M√°t√©)

20.00: A h√©ten elhunyt R√≥zsa Mil√°nra eml√©keztek a t√ľntetŇĎk egy perc csenddel, majd V√°g√≥ G√°bor bejelentette a t√ľntet√©s v√©g√©t, viszont tud√≥s√≠t√≥nk m√°ris hallja a "Kossuth t√©r!" skand√°l√°sokat, √ļgyhogy lehet, hogy m√©g lesz folytat√°s.

Advertisement

20.15: A Kossuth t√©rre sz√°ling√≥znak az emberek, szok√°s szerint rohamrendŇĎr√∂k vett√©k k√∂rbe a Parlament √©p√ľlet√©t. A t√©ren mellesleg maradt egy jurta a tegnapi t√ľntet√©srŇĎl, meg egy s√°tor az Orsz√°g GyŇĪl√©se Mozgalom j√≥volt√°b√≥l.

20.30: Mintegy sz√°z ember dzsemborizik a Kossuth t√©ren, tal√°n nem t√©ved√ľnk √≥ri√°sit, ha azt felt√©telezz√ľk, hogy ma m√°r igaz√°n sorsford√≠t√≥ esem√©nyek nem t√∂rt√©nnek a t√ľntet√©sen.