This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Vicces téveszmék: az amcsik azt képzelik, itt mindenki meggykompótozik

Illustration for article titled Vicces téveszmék: az amcsik azt képzelik, itt mindenki meggykompótozik

"Meggykompótkóstolókat tartanak, pont úgy, ahogy mi borkóstolókat" - mondta a magyarokról Amy Iezzoni, a Michigan State University meggyszakértóje az amerikai közrádiónak (NPR). Az ember melle ezért eleve dagad, aztán még jobban, amikor kiderül, milyen szar az amerikai meggy.

Advertisement

Belül ugyanis nem piros, hanem színtelen az amerikai meggy, csoda, hogy ennyire vitte ez a szerencsétlen nemzet. Irigykedve is írja az NPR minnesotai szerkesztőségének cikke, hogy a kelet-erópaiak szenvedélyesen szeretik a meggyüket. Ha tudnák, hogy én például annyira félénk és visszahúzódó józsefvárosi kiskamasz voltam, hogy először egy meggyel jártam, aztán jöttek a kétértelmű képeslapok Kudor Gyöngyvérnek, aki lényegében kikosarazott, így az első érzelmi és szexuális élményeimet annyi sorstársamhoz hasonlóan végül egy érdi bőtermővel szereztem.

Az NPR cikkéból az is kiderül, hogy a magyar meggy annyira megtetszett nekik, hogy az Újfehértói Fürtöst kint is meghonosították, de mivel reménytelen lett volna ezen a néven, az egyetlen magyar nevet adták neki, amit ismertek, ami a Balaton volt.

Advertisement

[fotó: ournakedaustralia.com]

Share This Story

Get our newsletter