Via.hu lehet a neve a fideszes anti-Indexnek vagy ellen-444-nek

Illustration for article titled Via.hu lehet a neve a fideszes anti-Indexnek vagy ellen-444-nek

Jézus isten, hány jófejkedő kormánypárti híroldalt akarnak egyszerre befuttatni? A Heti Válasz szerint Habony szervez a háttérben, a domain tulajdonosa pedig Csúri Ákos újságíró. Máris kitört a cicaharc, a 444 a még nem létező konkurens nevén élcelődik.

Advertisement

Nem sok derül ki a valasz.hu friss cikkéből, ez ugyanis csak a beharangozója a hetilap csütörtöki címlapsztorijának, annyi azonban igen, hogy információik szerint Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó is "közreműködik az előkészítő munkában", bármit is jelentsen ez. Hogy mit készítenek elő? Egy híroldalt, ami "szándékai szerint például az Indexnek és a 444.hu-nak a legyőzését" célozza.

A 444 korábban arról posztolt, hogy a 888.hu domainen gründolna szintén Habony egy fideszes internetes csodafegyvert.

Advertisement

Mi meg arról is írtunk, hogy a Fidesz-frakció pénzéből üzemeltetett Pesti Srácokat duzzasztanák kormánypárti hírbloghálózattá.

Advertisement

Bármennyi is igaz a hírekből, az biztos, hogy elindult a pezsgés a jobbos-hatalompárti kommunikációs fronton.

Advertisement

Ebben a játékban a magántőke szerepe maximum annyi lehet, hogy addig finanszíroznak egy weboldalt a saját pénzükből, míg be nem fut a lé az irányított állami hirdetésekből. Hiszen a netes hírszolgáltatás eleve nagyon nehéz kenyér Magyarországon, a hatalompárti internet viszont azon belül is olyan értelmetlen és nem létező jelenség, hogy üzleti modellt arra másmilyent képtelenség alapozni.

A 444 egyébként elérte Csúrit, aki a poszt szerint "kifejezetten ingerülten válaszolta azt, hogy nem kíván semmit mondani arról, hogy mit tervez az oldallal".

Advertisement

A 444-et a jelek szerint idegesíti a terv, hiszen a posztjukat a következővel zárják:

A 444 mindenesetre üdvözli a potenciális új szereplőt ebben a szép szakmában, és gratulálunk ahhoz, hogy a NER szimbólumáról, az egész országot elborító undorító viacolorról nevezik el azt.

Advertisement

Egy pixel sem feketedett még be, de az "undorító" jelző már előkerült? Hát ezért szórakoztató téma a sajtópiac!

Share This Story

Get our newsletter