A vezet√©kn√©lk√ľli troli el√©g nehezen √©rtelmezhetŇĎ fogalom, valahol a s√≠nn√©lk√ľli vonat √©s a r√∂pk√©ptelen rep√ľlŇĎg√©phez hasonl√≠that√≥. Vajon hogy fogadj√°k a h√≠rt a troli megr√∂gz√∂tt ellens√©gei? Akik szerint ezt az √∂szv√©rmegold√°st csak a sz√ľks√©g sz√ľlte √©s ha igazs√°g van a f√∂ld√∂n, el kell tŇĪnnie r√≥la.

Lehet, hogy fellélegeznek, hogy szépen csendben átalakulnak a trolik végre aksis e-buszokká? Vagy megrettennek, hogy ezzel csak meghosszabbodik ennek a rémségnek az agóniája?

√Čn a magam r√©sz√©rŇĎl minden √ļj t√∂megk√∂zleked√©si vonalnak √∂r√ľl√∂k (gondolom a vizafog√≥iak is √≠gy vannak vele), sz√≥val hajr√°. Ahogy a BKK-n√°l olvashat√≥:

2013. j√ļnius 3-√°t√≥l, h√©tfŇĎtŇĎl munkanapokon a XIII. ker√ľleti R√©v√©sz utc√°ban √©s k√∂rny√©k√©n lak√≥k sz√≠nvonalasabb t√∂megk√∂zleked√©s√©nek biztos√≠t√°sa √©rdek√©ben meghosszabb√≠tott √ļtvonalon k√∂zlekedik a 79-es trolibusz. A korszerŇĪ, alacsonypadl√≥s trolibuszok az √ļj √ļtszakaszon ‚Äď felsŇĎvezet√©k hi√°ny√°ban ‚Äď akkumul√°toraik seg√≠ts√©g√©vel k√∂zlekednek majd.

Advertisement

A fotó csak illusztráció és a bkk.huról van, akár csak az alábbi térkép: