This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Vezetéknélküli trolijárat indul Budapesten

Illustration for article titled Vezetéknélküli trolijárat indul Budapesten

A vezetéknélküli troli elég nehezen értelmezhető fogalom, valahol a sínnélküli vonat és a röpképtelen repülőgéphez hasonlítható. Vajon hogy fogadják a hírt a troli megrögzött ellenségei? Akik szerint ezt az öszvérmegoldást csak a szükség szülte és ha igazság van a földön, el kell tűnnie róla.

Advertisement

Lehet, hogy fellélegeznek, hogy szépen csendben átalakulnak a trolik végre aksis e-buszokká? Vagy megrettennek, hogy ezzel csak meghosszabbodik ennek a rémségnek az agóniája?

Én a magam részéről minden új tömegközlekedési vonalnak örülök (gondolom a vizafogóiak is így vannak vele), szóval hajrá. Ahogy a BKK-nál olvasható:

2013. június 3-ától, hétfőtől munkanapokon a XIII. kerületi Révész utcában és környékén lakók színvonalasabb tömegközlekedésének biztosítása érdekében meghosszabbított útvonalon közlekedik a 79-es trolibusz. A korszerű, alacsonypadlós trolibuszok az új útszakaszon – felsővezeték hiányában – akkumulátoraik segítségével közlekednek majd.

Advertisement

A fotó csak illusztráció és a bkk.huról van, akár csak az alábbi térkép:

Illustration for article titled Vezetéknélküli trolijárat indul Budapesten
Advertisement

Share This Story

Get our newsletter