Illustration for article titled Vezércikkben áll ki a New York Times a legális marihuána mellett

A szesztilalom 13 évéhez hasonlítja a marihuána tiltásának 40 évét a New York Times vezércikke. A szerkesztőségi vita után született álláfoglalás szerint a Kongresszus 40 évig azért tartott hatályban egy káros törvényt, hogy egy, az alkoholnál kevésbé veszélyes szert tiltsanak.

Advertisement

A cikk a kormányt a növény föderális szintű tiltásának beszüntetésére szólítja fel. Elismeri, hogy az emberek marihuánafogyasztással kapcsolatos aggodalmaira nem születtek még tökéletes válaszok, és hangsúlyozza, hogy ez az alkohollal és a dohányzással kapcsolatban ugyanígy elmondható.

A New York Times szerint a fű szabályozása az Egyesült Államokban leginkább a tagállamok szintjén kéne hogy történjen. A lap azt írja, Washington állam esetében is jobbnak tartották volna, ha várnak a föderális szigor enyhülésére, ami szerintük már útban van: az államok háromnegyede már engedi az orvosi felhasználást, vagy dekriminalizálta, legalizálta a fogyasztást.

Advertisement

A cikk megemlíti a fűfogyasztással kapcsolatos letartóztatások, eljárások rasszista jellegét, és azt, hogyan farag fiatal fekete férfiak egész generációjából bűnözőt a fogyasztás miatti fegyház. A dohányzásnál, alkoholfogyasztásnál alacsonyabb egészségügyi kockázatok említése után a Times 21 éves korhatárt javasol.

via New York Times

Share This Story

Get our newsletter