Persze, hogy egy mikroblogger sz√ļrta ki, hogy az elm√ļlt p√°r √©vben megh√∂kkentŇĎen megv√°ltozott Matolcsy Gy√∂rgy jegybankeln√∂k al√°√≠r√°sa. A vagyonnyilatkozatait b√∂ng√©szve vette √©szre borcsok, hogy a sima vonalakb√≥l √°ll√≥ szign√≥ helyett j√≥l kiolvashat√≥ betŇĪk jelentek meg az Al√°√≠r√°sban, amit az√©rt √≠rtam nagy kezdŇĎbetŇĪvel, mert a bankeln√∂k friss rendelkez√©se szerint - ha igaz a N√©pszava h√≠re - ezent√ļl csak olyan p√©nzt bocs√°tanak ki, amin m√°r ez szerepel. Az egykori miniszter eddgi nem tiszt√°zott okb√≥l mostan√°ban Meth-k√©nt √≠r al√°. Ha valaki nem ismern√©, ez egy brut√°lis drog angol neve.

A metamfetamin, amit a magyar szlengben √°ltal√°ban krist√°lynak neveznek, nev√©hez m√©lt√≥an krist√°lyos anyag, amit porr√° z√ļznak, azt√°n felszippanatanak azok, akik nem b√°nj√°k, ha ut√°na √≥r√°kon kereszt√ľl kig√ļvad√≥ g√ľl√ľszem√ľk lesz, az √°llkapcsuk meg ac√©ll√° kem√©nyedik, hogy mindek√∂zben doldog-boldogtalant bar√°ts√°gosan √∂lelgessenek. Mindez tal√°n nem hangzik annyira riaszt√≥an, de a krist√°ly gonosz anyag, ami teljesen kizsigereli a fogyaszt√≥j√°t, aki, ha r√°kattan, ar√°nylag r√∂vid idŇĎ alatt csontv√°zszerŇĪ zombiv√° v√°lik, a szemg√ļvad√°s pedig partikell√©kbŇĎl √°lland√≥ v√©djegye lesz.

A krist√°ly nemcsak a k√∂zvetlen fogyaszt√≥it, de azok bar√°tait √©s ismerŇĎseit is kegyetlen√ľl megk√≠nozza. Egyszer-k√©tszer m√©g elmegy, hogy a cimbor√°id eg√©sz este √∂lelgessenek √©s a pul√≥vered simogatva arr√≥l besz√©ljenek, hogy mennyire puha √©s selymes fick√≥ is vagy te, mint valami hatalmas szŇĎrme√°llat, de ez m√°r a harmadik alkalomt√≥k rettentŇĎen ideges√≠tŇĎv√© tud v√°lni. Simogassad otthon a n√©gy falat - mondod magadban hamarosan, azt√°n mire kettŇĎt pislanatn√°l, m√°ris KDNP-s lett belŇĎled.

El sem tudjuk k√©pzelni, Matolcsynak mi impon√°l a meth-ben, ami m√©g a h√©tpr√≥b√°s partidrogosok k√∂r√©ben sem osztatlanul n√©pszerŇĪ szer. Hacsak nem lett fanatikus Breaking Bad-rajong√≥.