Illustration for article titled Veszély leselkedik New York lakóira: elharapódzott a kabalabűnözés

New York a világ egyik legmenőbb városa, de ott sem fenékig tejfel ám az élet! Számtalan veszély leselkedik New York lakóira, türelmetlen taxisok, zsebtolvajok, rablók járják az utcákat. Úgy tűnik, a legégetőbb probléma a Time Square környékén jelenleg mégis a kabalabűnözés.

Advertisement

Falkába verődött, pénzéhes és agresszív kabalák grasszálnak ugyanis New York utcáin. Nem csak Super Mario és a Sütiszörny pártolt a sötét oldalra, már Pókember is a kabalabűnözőkkel fúj egy követ.

Advertisement

Hivatalos személy elleni erőszakkal és letartóztatásnak való ellenállással vádolja a New York-i rendőrség azt a férfit, aki megütött egy rendőrt, majd megpróbált elmenekülni a helyszínről. Az AP szerint a férfi közös fényképezkedésért a Time Square kabaláinál szokásos egy dollár helyett ötöt követelt egy helyi nőtől. Amikor a nő tiltakozott, Pókember megragadta, itt lépett közbe a rendőrség.

A szuperhős azt üvöltötte a rend őrének, hogy "Foglalkozz a saját kibaszott dolgoddal", amikor a rendőr arra kérte, azonosítsa magát, ezt nem tudta megtenni. Ekkor megkezdődött volna a férfi letartóztatása, de Junior Bishop megütötte a rendőrt majd menekülni kezdett.

Advertisement

New York város tanácsa már bejelentette, hogy szigorítják majd a Time Square-en garázdálkodó kabalák felügyeletét a kabalabűnözés visszaszorítása érdekében. Legutóbb Super Mario zaklatott szexuálisan egy nőt, Sütiszörny pedig egy kétéves kislányt lökött a földre. A kabalabűnözés azonban egyre komolyabb méreteket ölt: Elmo a Szezám utcából például antiszemita kijelentéseket tett, egy év börtönre ítélték. Előfordult, hogy egy másik Pókember egy nőtt ütött arcon.

Hol van ilyenkor a Szuperhős Gárda, hogy rendet tegyen a rendkívül káros kabalabűnözők soraiban?

Share This Story

Get our newsletter