This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Véletlenül megtaláltuk a magyar Zeliget!

Baldauf Aladár ott volt a rendszerváltás valamennyi meghatározó pillanatánál, találkozott Putyinnal, tagja volt a Fidesz országos tanácsának, tanácsot adott a Gyurcsány-kormánynak, miniszterelnöknek jelölte Fásy Ádámot. Most meg egy nem létező egyetem képzéseivel házal.

Bungalóból egyetemet

Az állítólag 25 éves múltra visszatekintő és floridai székhelyű Pallaus International University szépségipari szakképzéseket hirdet, méghozzá kétmillió forintért, ám ehhez olyan diploma társul, amit állítólag a világ minden országában elfogadnak, és persze külföldi gyakorlat.

Advertisement

Az Átlátszó Oktatás ezek után kiderítette, hogy a fentiekből nagyjából semmi sem igaz: a Pallaus egyetem komoly múltjára és létezésére semmi bizonyíték; sőt a céget is tavaly jegyezték csak be; a floridai székhely egy bungaló, ahová mellesleg sok egyéb cég is be van jegyezve, a külföldi gyakorlatot pedig csak itthon lehet teljesíteni.

Advertisement

Külön kellemetlen, hogy nagyjából ugyanazt a képzést nyújtja, amit a Magyar Országos Szakmai Ipartestület (MOSZI) is ötödáron – a Pallausnak egyébként Baldauf mellett a MOSZI elnöke, Berendi László mesterfodrász is tulajdonosa. Az újságírók elmentek a Pallaus fodrászoknak szóló nyílt napjára is, ahol szintén nem kaptak megnyugtató választ a kérdéseikre.

Ilyen egy magyar reneszánsz ember

Nagyon-nagyon remek ez ügy, hiszen ha nincs, sose olvasom el Baldauf Aladár csodálatos önéletrajzát a Facebookon, amelyből kiderül, hogy egyszerűen ő a magyar Zelig. Mármint Woody Allen mindenhol feltűnő és mindenkihez hasonuló hőse.

Advertisement

Az egy dolog, hogy üzletember, újságíró, riporter, szakpolitikus, politikai elemző, emberjogi és kisebbségi aktivista egyszerre. Reneszánsz emberből sok van. Azt viszont kevesen mondhatják el magukról, hogy egyszerre rokonai Mindszenty József hercegprímásnak, Baumgartner Zsolt egykori F1-es pilótának és a CBA-vezér Baldauf Lászlónak (noha utóbbi politikailag távol áll Aladártól!).

Az igazi csemege Baldauf Aladár közéleti pályafutása: kezdődött minden a betiltott Nagykabát zenekarral 1982-ben, utána 89-ig a “Berlini Ellenállási Mozgalom” tagja, és akkoriban megesett egy “érdekes találkozás Vlagyimir Putyin későbbi orosz elnökkel” is.

Advertisement

A rendszerváltásból nemhogy kivette a részét, de úgy váltotta a rendszerváltó pártokat, mint más a gatyáját: kezdi 88-ban az MDF tatai szervezetének alapítójaként, de a következő év már az SZDSZ Komárom-Esztergom megyei alapítójaként találja. Baldauf Aladár itt sem találja meg a számítását, mert még abban az évben a Fidesz országos tanács tagja lesz, egészen 1994-ig.

Utána hosszabb szünet, majd jön a Vállalkozók Pártja, és 2008-2009-ben a Gyurcsány-kormány idején miniszterelnöki megbízotti főtanácsadó. De még belefér emellett és ezután is csomó minden, például “Európa egyik legnagyobb oktatási projektjének a marketing vezetője” is lesz.

Advertisement

2010-ben pedig a Vállalkozók Szövetsége vezetőjeként ügyködött Fásy Ádám miniszterelnökké választásán.

És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy 2004-ben csillagot neveztek el Baldaufról az Ursa Major csillagképben. Na, hát valahogy így kell kinéznie egy önéletrajznak!

Advertisement

Te például mit tettél le az asztalra?!

Fotó: Baldauf Aladár Facebook

Share This Story

Get our newsletter