Véletlenül kasztrálták André Goodfriendet

Döbbentes hírt találtunk a blikk.hu címoldalán: "Felfüggeszthetik Gooodfriend mentelmi jogát – A politikust jelképező bábut kasztrálták is." Ez még Szijjártó Küküm-minisztertől is meglepően erőteljes válaszlépés, bele is kattintottam a cikkbe íziben.

Milyen csodás volt az a néhány másodperc, amíg arról ábrándoztam, hogy a külügy legnagyobb tanácstermében Apám Támogat Péter tényleg saját kezűleg heréli ki a legnagyobb szövetségesünk legmagasabb rangú helyi diplomatájának bábmását.

Advertisement

Aztán megérkeztem a cikkbe, ott azonban egy szó sem esett a dilinyós érpataki polgármesterhez inkább illő bábukasztrálásról.

Persze hamar kiderült, merről fúj a szél. A Blikk címoldalán több anyag váltakozik vezető pozícióban, és egy másik címhez – a Félmeztelen nők ugrottak a szexista politikusnak! címűhöz – tartozó ajánlószöveg került át véletlenül Goodfriend képe alá is, tökéletes kombót alkotva.

A félmeztelen nők egyébként brazilok, az anyag főszereplője pedig egy szintén brazil politikus, aki gusztustalan, megerőszakolással fenyegető megjegyzést tett, mire helyi feministák szimbolikusan kiherélték az őt ábrázoló bábut.

Share This Story