"Vegyük el a kamerát!" - A teljes videó a Krétakör Markó-akciójáról

Mit reagál Markó Iván arra, hogy egy fura barkós fiatalember megzavarja a premierjét és szembesíti azzal, hogy a miniszterelnök kedvenceként kapott 155 milliót? A teljes felvételből kiderül. Markó Iván kamerát koboztat és szereti Orbán Viktort.

Advertisement

Ma délelőtt kiraktam a videót, amiben Gulyás Márton, a Krétakör ügyvezető igazgatója egy hangosbeszélővel sikeresen megakasztotta Markó Iván Az ember tragédiája című táncművének premierjét. Az akció célja az volt, hogy Markót felelősségre vonja azért a pályáztatás nélküli 155 milliós támogatásról, amit Orbán Viktor kérésére kapott. Akárcsak a legtöbb Dallas-rész, az első videónak pont akkor lett vége, amikor kezdett izgalmas lenni, miután Markó felhívta a színpadra Gulyást és sűrű kussoltatás után el akarta mondani a véleményét az egészről. Most itt a teljes verzió.

Advertisement

A színpadra hívás után Markó megpróbálja instruálni Gulyást ("Álljon hátrébb, nem akarom itt látni!"), miközben a nézőtérről felváltva hangzik el az "Alpári paraszt!" és a "Maga hívta fel!". Valaki azt is bekiabálja, hogy a negyedik sorban van egy kamera, ekkor mondja a rendező, hogy akkor azt lehetőleg vegyük el. De az ilyesmit nem lehet kobzással leállítani, a kamera képe megszűnik, de valaki vette tovább telefonnal. Innentől kezdve durvul a helyzet, a közönség egy emberként ordítja, hogy "Menjél haza!", Gulyást leküldik a színpadról és innentől az a rosszminőségű kép is eltűnik és csak hangban folytatódik.

Markó itt belekezd a monológjába. Szerinte az a bűne, hogy pár éve kimondta, szereti Orbán Viktort. Méghozzá azért szereti, mert a rendszerváltáskor kiállt és beszédet mondott a szabadság mellett. Markó elmeséli, hogy mi hangzott el akkor, amikor először találkozott Orbánnal, de ezt nem akarom lelőni. Utána tapsvihar, majd a színház igazgatója is mond pár mondatot arról, hogy ez ma este Madách színpada volt és ebben nincsen semmi politika.

Advertisement

A 155 millióról egy szó sem esik.

Share This Story

Get our newsletter