Mit reag√°l Mark√≥ Iv√°n arra, hogy egy fura bark√≥s fiatalember megzavarja a premierj√©t √©s szembes√≠ti azzal, hogy a minisztereln√∂k kedvencek√©nt kapott 155 milli√≥t? A teljes felv√©telbŇĎl kider√ľl. Mark√≥ Iv√°n kamer√°t koboztat √©s szereti Orb√°n Viktort.

Ma d√©lelŇĎtt kiraktam a vide√≥t, amiben Guly√°s M√°rton, a Kr√©tak√∂r √ľgyvezetŇĎ igazgat√≥ja egy hangosbesz√©lŇĎvel sikeresen megakasztotta Mark√≥ Iv√°n Az ember trag√©di√°ja c√≠mŇĪ t√°ncmŇĪv√©nek premierj√©t. Az akci√≥ c√©lja az volt, hogy Mark√≥t felelŇĎss√©gre vonja az√©rt a p√°ly√°ztat√°s n√©lk√ľli 155 milli√≥s t√°mogat√°sr√≥l, amit Orb√°n Viktor k√©r√©s√©re kapott. Ak√°rcsak a legt√∂bb Dallas-r√©sz, az elsŇĎ vide√≥nak pont akkor lett v√©ge, amikor kezdett izgalmas lenni, miut√°n Mark√≥ felh√≠vta a sz√≠npadra Guly√°st √©s sŇĪrŇĪ kussoltat√°s ut√°n el akarta mondani a v√©lem√©ny√©t az eg√©szrŇĎl. Most itt a teljes verzi√≥.

A sz√≠npadra h√≠v√°s ut√°n Mark√≥ megpr√≥b√°lja instru√°lni Guly√°st ("√Ālljon h√°tr√©bb, nem akarom itt l√°tni!"), mik√∂zben a n√©zŇĎt√©rrŇĎl felv√°ltva hangzik el az "Alp√°ri paraszt!" √©s a "Maga h√≠vta fel!". Valaki azt is bekiab√°lja, hogy a negyedik sorban van egy kamera, ekkor mondja a rendezŇĎ, hogy akkor azt lehetŇĎleg vegy√ľk el. De az ilyesmit nem lehet kobz√°ssal le√°ll√≠tani, a kamera k√©pe megszŇĪnik, de valaki vette tov√°bb telefonnal. InnentŇĎl kezdve durvul a helyzet, a k√∂z√∂ns√©g egy emberk√©nt ord√≠tja, hogy "Menj√©l haza!", Guly√°st lek√ľldik a sz√≠npadr√≥l √©s innentŇĎl az a rosszminŇĎs√©gŇĪ k√©p is eltŇĪnik √©s csak hangban folytat√≥dik.

Mark√≥ itt belekezd a monol√≥gj√°ba. Szerinte az a bŇĪne, hogy p√°r √©ve kimondta, szereti Orb√°n Viktort. M√©ghozz√° az√©rt szereti, mert a rendszerv√°lt√°skor ki√°llt √©s besz√©det mondott a szabads√°g mellett. Mark√≥ elmes√©li, hogy mi hangzott el akkor, amikor elŇĎsz√∂r tal√°lkozott Orb√°nnal, de ezt nem akarom lelŇĎni. Ut√°na tapsvihar, majd a sz√≠nh√°z igazgat√≥ja is mond p√°r mondatot arr√≥l, hogy ez ma este Mad√°ch sz√≠npada volt √©s ebben nincsen semmi politika.

Advertisement

A 155 millióról egy szó sem esik.