Nem, de a sajtó legalább rájuk szállt. Tilos lenne, mégis "diagnosztizál" és "kezel" Vargha Zoltán, a Bajor Imrét ciánnal gyengítő álorvos. Közben leleplező cikk jelent meg a ciános kamu rákgyógyszer másik nagy hazai apostoláról.

Vargha Zoltán a gazdasági társaság tulajdonosa, és egészségügyi tevékenységet nem végez.

Advertisement

Ezt állította a hírességeket kezelő, a bulvársajtó által eddig istenített veszélyes álorvos "klinikája" 2012-ben az ÁNTSZ-nek, betegek beszámolója szerint mégis személyesen foglalkozott többükkel, a tapuk alapján pedig sejtszintig diagnosztizálta őket. Az ÁNTSZ most azt nyilatkozta, hogy képesítés híján Vargha nem végezhetne semmilyen gyógyító tevékenységet.

Ehhez képest amikor az Index riportere inkognitóban, álpanaszokkal jelentkezett a klinikán, Vargha asszisztense ezt mondta neki:

Szerettem volna a módszer kitalálójához, Vargha „doktorhoz" kerülni, de az első számú asszisztens azt mondta: ő csak nagyon súlyos betegeket vállal, de természetesen minden kezelést személyesen a tanár úr felügyel.

Advertisement

Vargha a talpmasszázs mellett azzal a B17 néven is ismert, növényi magokból kivont, ciántartalmú szerrel kezelte Bajor Imrét, Komár Lászlót, és ki tudja hány nem híres későbbi áldozatot, ami a világ egyik legrégebben ismert hatástalan rákgyógyszere. Így erről - sok más, hasonlóan veszélyes cucchoz képest - legalább már jó pár évtizede tudni, hogy a rákot nem gyógyítja, cserébe akár igen durva mellékhatásai is lehetnek.

Az Átlátszó közben remek cikkben mutatja be dr Ládi Szabolcsot, "a magyarországi B17-hisztéria egyik kulcsfiguráját", aki legalább valódi orvos, ha nem is olyan, aminek mondja magát. Az írás bemutatja, hogyan Ládi hogyan alapította meg az Organic Mission nevű, MLM-rendszerű, piramissémára épülő cégét a csodaszer és más étrendkiegészítők forgalmazására, majd annak elkerülhetetlen csődje előtt hogyan ugrott ki belőle.

(Ilyen külsőségek között hintette a port az OM, amíg a szerencsétlen értékesítő rabszolgákat a kakiban hagyva csődbe nem ment. )

Advertisement

Az OM-et is részben a bulvársajtó segítségével futtatták fel, miután a cég himnuszát Edvin Marton írta, egyik vezető arca pedig az a Bálint Antónia volt, aki ma a Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje.

Ládi most is vastagon benne van az étrendkiegészítő-bizniszben, és továbbra is rendel, de B17-et állítólag már nem árul. Erre én azért nem vennék mérget!

Advertisement

(Szándékos volt a szóvicc!)

Share This Story

Get our newsletter