Végre sorozat lesz az Amerikai istenekből

Illustration for article titled Végre sorozat lesz az Amerikai istenekből

Neil Gaiman 2001-es, sok fontos díjat nyert regénye az egyik legnépszerűbb, 21. században írt fantasytörténet. A sorozatot évek óta tervezik, most végre zöld utat kapott a Starz nevű kábelcsatornától.

Advertisement

A regényt én is olvastam, tényleg elég jó darab. A sztori szerint a régi, egyre kevesebb hívővel rendelkező mitológiai istenek és az új, modern istenek – a pénz, az internet, a média, a celebek – a fennmaradásért harcolnak egymással. Ebbe a háborúba keveri bele egy Szerda nevű, elég furcsa szélhámos a főszereplő Árnyékot.

A sorozatot először az HBO-val közösen próbálták tető alá hozni 2011-ben, de ott nem haladt előre a projekt, úgyhogy tavaly nyáron a Starz vette át az Amerikai isteneket, amit tegnap nap be is rendeltek. Két elég ismert szakember dolgozik rajta: Bryan Fuller – az ő nevéhez fűződik a Hannibal, a Pushing Dasies, a Dead Like Me – és Michael Green – aki pedig a a Kings, a Hősök és a Gotham egyik fejese volt. Melletük még a szerző, Neil Gaiman is producer lesz, ami remélem elég biztosíték arra, hogy nem cseszik el teljesen a kultikus regényt.

Advertisement

Amúgy mostanában került a képernyőkre egy másik elég híres fantasy sorozatváltozata, a Hollókirályé. Ezt a BBC csinálja, és annak ellenére, hogy az a regény számomra elég megfilmesíthetetlennek tűnt – a könyv fele lábjegyzetekben íródott, amelyekben mindenféle kitalált varázsló-szakirodalomra hivatkoznak – egész jó munkát végeztek.

via io9, deadline Kép: Neil Gaiman FB

Share This Story

Get our newsletter