Illustration for article titled Végre semmi sem állhat a szólásszabadság útjába Magyarországon!

A kritika a szabadság része: karikaturistával készíttet önmagáról csoportképet a PM elnöksége – ezzel a címmel érkezett az imént meghívó a Párbeszéd Magyarországért berkeiből.

Advertisement

Azt írják:

A párizsi tragédiától és egyes hazai sajtóorgánumok szűklátókörűségétől megdöbbenve, a PM elnöksége saját magán kívánja demonstrálni, hogy a kritika, akár még a kifigurázás is, szerves része a szólásszabadságnak.

Advertisement

Mondjátok már, én vagyok a hülye, ha értetlenül állok ez előtt, vagy itt valami tényleg nagyon nem stimmel? Hívunk egy karikaturistát, megrajzoltatjuk magunkat – zizegnek a papíron a vitriolos ceruzák –, ettől kitör a szólásszabadság, és fülét-farkát behúzva menekül az intolerancia? Hát egyes hazai sajtóorgánumok helyében meg sem mernék nyikkanni többé.

Illetve így is nehezemre esik, nem nagyon találom a szavakat, hogy elmeséljem, kb. mennyire érzem nyomorultnak ezt az ötletet.

Advertisement

A sajtótájékoztatót egyébként Szabó Tímea és Karácsony Gergely társelnökök tartják, és a PM teljes elnöksége részt vesz rajta. Ezúton szeretnék gratulálni a komplett testületnek.

Share This Story

Get our newsletter