A kritika a szabads√°g r√©sze: karikaturist√°val k√©sz√≠ttet √∂nmag√°r√≥l csoportk√©pet a PM eln√∂ks√©ge ‚Äď ezzel a c√≠mmel √©rkezett az im√©nt megh√≠v√≥ a P√°rbesz√©d Magyarorsz√°g√©rt berkeibŇĎl.

Azt írják:

A p√°rizsi trag√©di√°t√≥l √©s egyes hazai sajt√≥org√°numok szŇĪkl√°t√≥k√∂rŇĪs√©g√©tŇĎl megd√∂bbenve, a PM eln√∂ks√©ge saj√°t mag√°n k√≠v√°nja demonstr√°lni, hogy a kritika, ak√°r m√©g a kifigur√°z√°s is, szerves r√©sze a sz√≥l√°sszabads√°gnak.

Advertisement

Mondj√°tok m√°r, √©n vagyok a h√ľlye, ha √©rtetlen√ľl √°llok ez elŇĎtt, vagy itt valami t√©nyleg nagyon nem stimmel? H√≠vunk egy karikaturist√°t, megrajzoltatjuk magunkat ‚Äď zizegnek a pap√≠ron a vitriolos ceruz√°k ‚Äď, ettŇĎl kit√∂r a sz√≥l√°sszabads√°g, √©s f√ľl√©t-fark√°t beh√ļzva menek√ľl az intolerancia? H√°t egyes hazai sajt√≥org√°numok hely√©ben meg sem mern√©k nyikkanni t√∂bb√©.

Illetve így is nehezemre esik, nem nagyon találom a szavakat, hogy elmeséljem, kb. mennyire érzem nyomorultnak ezt az ötletet.

A sajt√≥t√°j√©koztat√≥t egy√©bk√©nt Szab√≥ T√≠mea √©s Kar√°csony Gergely t√°rseln√∂k√∂k tartj√°k, √©s a PM teljes eln√∂ks√©ge r√©szt vesz rajta. Ez√ļton szeretn√©k gratul√°lni a komplett test√ľletnek.