Végre nincs már akadálya annak, hogy Budapest olimpiát rendezhessen

Illustration for article titled Végre nincs már akadálya annak, hogy Budapest olimpiát rendezhessen

Sajnos nem jövőre, hanem csak majd 2024-ben. Ha a Fővárosi Közgyűlés mellette, ki ellene?

Advertisement

Én például biztosan nem csatlakozok a huhogók hadához! A budapesti nyári olimpiai játékok a megvalósíthatósági tanulmány szerint 774 milliárd forintba kerülnének – ez egy ilyen új NOB-os tendencia, hogy kisebb és mozgékonyabb rendezvényeket szeretnének –, ami még akkor is smafu, ha tisztában vagyunk vele, hogy a költségek mindig el szoktak szállni.

Ráadásul nem más érvelt első helyen a pályázat mellett, mint Schmitt Pál volt álamfő – az ő személyes sikere minden magyar ember sikere –, a közgyűlés elé meg maga Tarlós István főpolgármester vitte az előterjesztést. Nem csoda, hogy ezek után csak egy LMP-s és egy DK-s ellenszavazat volt a döntéshozatalkor, hiába, vannak még savanyú és apró emberek.

Advertisement

A címben persze túloztam, hisz a szándék nagy dolog, de önmagában kevés, versenyeznünk kell. Hogy ki lesz a rendező, arról 2017 szeptemberében Limában dönt a NOB. Eddig Róma, Hamburg, Párizs és Boston kandidálása biztos, de van még néhány jelöltjelölt.

Az viszont – ha mindent jól értek – már biztos, hogy a főváros és a kormány végig fogja vinni a kétéves kampányt, és az ellenzéknek ezzel szemben nem nagyon lesz aduja. Egy olimpia ellen érvelni lehet ugyan, de nem könnyű. Úgy legalábbis nem, hogy ne nyavalygósnak és idétlennek látsszon, aki ezzel próbálkozik. Mármint: tömeget építeni ezzel a nemmel sem sikerülhet.

Share This Story

Get our newsletter