Egy SS-dandárt kitesznek a Hitlermacskák, az angol Hitlerkutya így önmagában csak egy fecske, aki nem csinál sörpuccsot. De miért látunk mindenben Hitlert?

Mi√©rt szeretnek az internetezŇĎk annyi mindent Hitlerhez hasonltani? Tal√°n mert mind voltak iskol√°sok, √≠gy voltak tank√∂nyveik, amikben b√°rminek Hitler-bajuszt rajzolhattak. Az √ļj menŇĎ Hitler-hasonm√°s most √©ppen Patch, az angol kever√©k kutya.

Sz√©gyelled magad, hogy egy rak√°s dologban Hitlert l√°tod? Akkor olvasd el Jonathan Jones klassz cikk√©t a Guardianben, aki elmagyar√°zza, hogy mi√©rt l√°tunk mindenben Hitlert. R√∂viden az√©rt, mert ugyan a felnŇĎttek is k√©pesek b√°rmilyen form√°ba b√°rmit belel√°tni, mint a gyerekek, csak nekik ehhez valami erŇĎsebb, egyszerŇĪbb vizu√°lis jel kell. √Čs Hitler rajfilmfiguraszerŇĪ haja-bajsza a vil√°g egyik legerŇĎsebb, legismertebb vizu√°lis jele. Tudtad, hogy Hitler t√©nyleg ChaplinrŇĎl m√°solta a bajusz√°t, hogy a n√©p fi√°nak l√°ss√°k, √©s hogy Miki eg√©r miatt is lett annyira h√≠res a f√©lref√©s√ľlt haj-kiskefe-komb√≥? A cikkbŇĎl ez is kider√ľl.

Advertisement

Sz√≥val az ember hajlamos mindent Hitlerhez hasonltani, a legut√≥bbi ilyen szt√°r nem √°llat volt, hanem egy h√°z Swansea-bŇĎl.

De a legt√∂bb Hitler a macsk√°k k√∂z√∂tt van, ha nem ismerted, itt van a Cats That Look Like Hitler blog. Ha √°ltal√°nosabb az √©rdeklŇĎd√©sed, a te weboldalad a Things That Look Like Hitler. Ez ut√≥bbi a sokkal viccesebb!

(fotók: Guardian, Daily Mail)