Egy SS-dandárt kitesznek a Hitlermacskák, az angol Hitlerkutya így önmagában csak egy fecske, aki nem csinál sörpuccsot. De miért látunk mindenben Hitlert?

Miért szeretnek az internetezők annyi mindent Hitlerhez hasonltani? Talán mert mind voltak iskolások, így voltak tankönyveik, amikben bárminek Hitler-bajuszt rajzolhattak. Az új menő Hitler-hasonmás most éppen Patch, az angol keverék kutya.

Szégyelled magad, hogy egy rakás dologban Hitlert látod? Akkor olvasd el Jonathan Jones klassz cikkét a Guardianben, aki elmagyarázza, hogy miért látunk mindenben Hitlert. Röviden azért, mert ugyan a felnőttek is képesek bármilyen formába bármit belelátni, mint a gyerekek, csak nekik ehhez valami erősebb, egyszerűbb vizuális jel kell. És Hitler rajfilmfiguraszerű haja-bajsza a világ egyik legerősebb, legismertebb vizuális jele. Tudtad, hogy Hitler tényleg Chaplinről másolta a bajuszát, hogy a nép fiának lássák, és hogy Miki egér miatt is lett annyira híres a félrefésült haj-kiskefe-kombó? A cikkből ez is kiderül.

Advertisement

Szóval az ember hajlamos mindent Hitlerhez hasonltani, a legutóbbi ilyen sztár nem állat volt, hanem egy ház Swansea-ből.

Advertisement

De a legtöbb Hitler a macskák között van, ha nem ismerted, itt van a Cats That Look Like Hitler blog. Ha általánosabb az érdeklődésed, a te weboldalad a Things That Look Like Hitler. Ez utóbbi a sokkal viccesebb!

(fotĂłk: Guardian, Daily Mail)