​Végre megoldotta a holokausztproblémát a Magyar Nemzet

Itt a legsúlyosabb problémát megoldó publicisztika világszinten 1945 óta. Az MN szerint a holokauszt pont olyan, mint amikor Ballai Attilát kiskorában megtámadta egy kutya. A pontos képlet: 1 ijesztő kutya= 1 megölt apa + kiirtott rokonság és barátok + 2 majdnem Dunába lövés.

Az emberiség egyik nagy kérdése a második világháborús népirtás óta óta a "Mi volt ez?".

Advertisement

2014. március 6.-án, vagyis ma éjfél után egy percig kellett várni, hogy kiderüljön pontosan. A válasz: a holokauszt olyan volt, mint amikor a 10 éves Ballai Attilát megtámadta egy kutya, kicsit kergette, aztán, amikor a kis Ballai a sarkával véletlenül állon rúgta, elszaladt. Ennyi, lehet továbbhaladni, ezt is kipipáltuk.

Ballai erre ráadásul akkor jött rá, amikor Heller Ágnest látta nyilatkozni a tévében arról, hogy a holokausztban megölték az apját, a rokonait és a barátait, őt magát és az anyját pedig kétszer kihajtott a Duna-partra, hogy belelőjék, csak éppen nem került már rájuk sor.

És Ballai rádöbbent, hogy ugyanabban a cipőben járnak! Nagy pillanat lehetett.

Mások is juthatnak ilyen felfedezésekre, de ezeket szerencsés esetben megtartják a négy fal között, ha azonban a Népszavában edződött sportújságíró az ember és a lapja megengedi neki, még vezércikkben is megírhatja.

Advertisement

A cikk a döbbentessége mellett egy kis humorbombont is beletöm az olvasó elképedéstől nagyra tátott szájába. Ballai ugyanis annak az embernek a teljesen jogos gőgjével, aki éppen most vezetett elő egy tényleg világraszólóan eredeti gondolatot, a következőkkel kritizálja Hellert:

nem azzal van gondom, amit képvisel, hanem azzal, ahogyan, tele prekoncepciókkal, igazán eredeti, mély gondolatok nélkül, mondatfűzésében átlagos intellektussal.

Share This Story