A turizmusnak, kukkolóknak és a magyar failblogoknak hatalmas lökést fog adni, hogy végre Magyarországon is mehet a Google Street View, elhárultak a jogi akadályok, jelentette be a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke, Péterfalvi Attila.

P√©terfalvi azt is elmondta, hogy olyan esetekben, amikor valakinek s√©r√ľlt a privatszf√©r√°ja a k√©pek k√©sz√≠t√©se sor√°n √©s ezt bejelenti a Google-nak, a c√©gnek elŇĎsz√∂r el√©rhetetlenn√© kell tennie a k√©pet, majd 5 nap alatt √°ll√°st kell foglalnia az √ľgyben. K√ľl√∂n izgalmas lesz vad√°szni a letiltott h√°zakra, h√°tha valami sum√°ks√°got pr√≥b√°ltak eltussolni ott.

Jóri András volt adatvédelmi biztos viszont személyes támadásnak vette, hogy Péterfalvi Attila azt mondta, Jóri vizsgálatai miatt nem lehetett Magyarországról korábban elírni a Google szolgáltatását. A volt biztos ezt mondta az MTI-nek:

Soha nem akad√°lyoztam meg a Google Street View szolg√°ltat√°s mŇĪk√∂dtet√©s√©t Magyarorsz√°gon - k√∂z√∂lte J√≥ri Andr√°s volt adatv√©delmi biztos (...) ezzel ellent√©tben 2011-ben √ļj jog√©rtelmez√©ssel lehetŇĎv√© tette a szolg√°ltat√°st, a nemzeti jog √°ltal megk√≠v√°nt garanci√°k mellett.¬†

J√≥ri Andr√°s rem√©ny√©t fejezte ki, hogy a NAIH "az EU √°ltal folytatott vizsg√°lat √°rny√©k√°ban nem a k√∂z√©rdekkel szemben √ľzleti √©rdekeknek tett alaptalan engedm√©nyekkel k√≠v√°nja stabiliz√°lni helyzet√©t". Egy√ļttal felsz√≥l√≠totta a NAIH-ot √©s a hat√≥s√°g eln√∂k√©t, hogy "a tov√°bbiakban tart√≥zkodjon tev√©kenys√©ge hamis bemutat√°s√°t√≥l".