Mára virradóra a fociszövetség hat vezető tisztviselőjét tartóztatták le Zürichben, köztük a FIFA alelnökét is. Mindezt az elnökválasztás hetére időzítve.

A svájci hatóságok a FIFA ellen régóta nyomozó amerikai ügyészség kérésére tartóztattak le hat vezetőt is korrupció vádjával egy zürichi szállodában, köztük az alelnököt, Jeffrey Webbet. Az elnököt, Sepp Blattert sajnos – még? – nem. A letartóztatottakat rövid úton kiadhatják az Egyesült Államoknak.

Mint ismeretes, pénteken lesz a FIFA éves közgyűlése, ahol Blatter újra elindul az elnöki tisztségért, és a három kihívója közül kettő (Luis Figo és a holland Michael van Praag) már visszalépett, egyedül Ali bin Al-Husszein herceg van még versenyben, de a papírforma Blatter újabb győzelmét ígéri.

Nemcsak Svájcban, hanem világszerte történtek ma letartóztatások, és összesen tizenötnél tartanak, de a többi névre vonatkozóan csak találgatások vannak – állítólag az észak- és közép-amerikai CONCACAF zóna tagállamait érinti elsősorban az ügy. Az mindenesetre biztos, hogy a FIFÁ-nál gyűlöltebb és bizonyítottan korruptabb szervezet nem sok van a világon, érdeklődéssel várjuk a további fejleményeket.

(via Guardian)