This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Végre itt a Liza, a rókatündér előzetese

Illustration for article titled Végre itt a Liza, a rókatündér előzetese

Van benne cici, halál, szamuráj, szellemek, japán énekes, káromkodó Reviczky Gábor és egy csomó speciális effekt. Ujj Mészáros Károly első játékfilmje az új finanszírozási rendszer egyik első filmje volt, most úgy tűnik, hogy készen van.

Advertisement

Ráadásul egy külföldi filmes blogról kell megtudni, hogy elkészült a Liza, a rókatündér előzetese, mert a film hivatalos facebookján a legutolsó hír még az volt tavaly decemberben, hogy befejezték a 250 vfx shotot, azaz számítógépes utómunkát igényelő beállítást. Már 2010-ben is kikerült egy előzetes, de az nem volt ennyire vagány, mint ez. Főleg azért, mert az még inkább egy hangulatjelentés volt, mint bármi az elkészült filmből.

Advertisement

Ebben az előzetesben aztán tényleg minden van, amit sosem várnál magyar filmtől, kapásból azzal kezdődik, hogy a főszereplő egy halott japán énekes szellemét látja, onnantól pedig egyre kacifántosodik a történet. A film Lizáról szól, egy ápolónőről, aki azt hiszi magáról, hogy japán démon. A főszerepet Balsai Mónika játsza, feltűnik benne még Reviczky Gábor, Molnár Piroska és Szabó Győző is.

[Twitch]

update: Az Origónak sikerült elérnie Ujj Mészáros Károlyt, aki azt mondta, hogy „a fenti klip körülbelül egy éve készült, és nem a hivatalos előzetes, de napokon belül kijön a végleges előzetes is.” Azt is elmondta, hogy a filmet szeptemberben végén fogják bemutatni.

Share This Story

Get our newsletter