Sz√≠vni nem el√©g izgalmas dolog ahhoz, hogy az ember gengszternek √©rezze mag√°t tŇĎle, kiv√©ve mondjuk egy 24 kar√°tos spanglit√≥l. De Mark√≥ferk√≥ figyelmeztet: X. Le√≥ p√°pa feh√©r elef√°ntja aranytartalm√ļ hashajt√≥ miatt d√∂gl√∂tt meg.

Nagy volt a t√∂megig√©ny, meg is alkott√°k a 24 kartos arannyal bevont cigipap√≠rt, most dobt√°k piacra, 50 doll√°r egy csomag, a h√ľlye reppernek is meg√©ri ennyi√©rt. B√°r nyilv√°n rettentŇĎ Rothschild a buli, ha mindeki ilyen sz√≠v, a nagy laz√°z√°snak sz√∂rnyŇĪ hal√°l lehet a v√©ge.

Advertisement

Hanno, a feh√©r elef√°nt, aki I. Manuel portug√°l kir√°ly aj√°nd√©ka volt X. Le√≥nak, hi√°ba lett azonnal a p√°pa √≥ri√°si kedvence, k√©t √©vvel az √©rkez√©se ut√°n megd√∂gl√∂tt. Aranytartalm√ļ szert kapott hashajt√≥nak, de olyan sz√©kreked√©se t√°madt tŇĎle, hogy belhalt. A p√°pa addigra annyira megszerette, hogy v√©gig ott volt a haldokl√°sa k√∂zben √©s ut√°na verset is √≠rt a hal√°l√°ra, √©s hogy m√©g szebb legyen Raffaell√≥val eml√©kfresk√≥t festetett neki, de a festm√©ny k√©sŇĎbb sajnos megsemmis√ľlt.

Az aranyspangli gyártója egyébként azt állítja, hogy az aranytartalom a hamuban marad.