Picit javulhat a budapesti közlekedés: az éjjel (ha jól vettem észre) újra felfestették a Bajcsy-Zsilinszky út, az Andrássy út és a József Attila út találkozásánál lévő kereszteződésben a balesetveszélyre figyelmeztető útburkolati jelzést.

Ez az egyik olyan meglehetősen stresszes kereszteződés a fővárosban, ahol csúcsidőben szinte állandóak a problémák, a Bajcsy-Zsilinszky úton a Nyugati felől érkező autók gyakran feltorlódnak, és sokan bentragadnak a kereszteződésben, amikor a jobbról érkező József Attila úti forgalom, valamint a párhuzamos biciklisáv szabad jelzést kap. Az eredmény minimum dudálás, tülekedés, torlódás, kész idegbaj!

Advertisement

Ennek lehetne vége, ha mindenki szépen tekintettel lesz a felfestésre, és nem hajt be a kereszteződésbe – hiszen tilos –, ha kicsit előrébb tekintve látja, hogy nagy az esélye a beragadásnak. A felfestés ellenére persze bőven lesznek még olyanok, akik csak azért is át akarnak férni a túloldali telt sávokba, ahogy ezt a délelőtt 11 körül készített videóban is látni:

Tipikus bentragadós helyzet az Andrássy felől nézve:

A jelzés egyébként nem új dolog, 2010 körül festették fel több másik hasonló kereszteződésben is, viszont az elmúlt években alaposan lekopott, a Google Street View-ban is már csak igen halványan látszanak a maradványai.