A BBC hallgat√≥i megszavazt√°k a legjobb feldolgoz√°sokat, √©s a dobog√≥val semmi bajom, sŇĎt!

Igen, ezeknek a k√∂z√∂ns√©gszavaz√°soknak a legnagyobb r√©sze h√ľlyes√©g ("Minden idŇĎk legjobb lemeze a Radiohead√©! Ja nem, a Stone Roses√©!"), de ez most v√©gre nem tŇĪnik kisz√°m√≠that√≥nak.

Legal√°bbis nem gondoltam volna, hogy a Pet Shop Boys-f√©le Always On My Mind nyeri meg, pedig mi√©rt is ne? Siker√ľlt teljesen elvonatkoztatni az Elvis-f√©le eredetitŇĎl, √©s a saj√°t l√°b√°ra √°ll√≠tani az ŇĎ verzi√≥jukat is, ami jobb is a kor√°bbin√°l.

A m√°sodik helyen mondjuk nem meglepet√©s a Johnny Cash-f√©le Hurt, ann√°l ink√°bb a harmadiknak befut√≥ Walk On By a Stranglers elŇĎad√°s√°ban. A puha √©s √©rz√©keny Bacharach & David-szerzem√©nyt eredetileg Dionne Warwick vitte sikerre, azt√°n 1978-ban a Stranglers csin√°lt belŇĎle egy √ļjra√©rtelmezett, punkos verzi√≥t: Jean-Jacques Burnel basszgit√°rja √©s Hugh Cornwell √©neke brut√°lis, ak√°rcsak Dave Greenfield orgonasz√≥l√≥ja (a teljes verzi√≥ itt hallgathat√≥ meg).

A teljes top 10 alább (ott már több az elvárt örökzöld), a lista többi részét pedig meg lehet nézni itt. Az egész szavazás egyébként a sok-sok sztár által feldolgozott God Only Knows kampány része volt.

Advertisement

  1. Pet Shop Boys ‚Äď Always On My Mind
  2. Johnny Cash ‚Äď Hurt
  3. The Stranglers ‚Äď Walk On By
  4. Jimi Hendrix ‚Äď All Along The Watchtower
  5. Jeff Buckley ‚Äď Hallelujah
  6. Soft Cell ‚Äď Tainted Love
  7. Joe Cocker ‚Äď With A Little Help From My Friends
  8. Sinead O'Connor ‚Äď Nothing Compares 2 U
  9. Muse ‚Äď Feeling Good
  10. Whitney Houston ‚Äď I Will Always Love You