This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Végre egy közönségszavazás, amivel teljesen egyet tudok érteni!

A BBC hallgatói megszavazták a legjobb feldolgozásokat, és a dobogóval semmi bajom, sőt!

Advertisement

Igen, ezeknek a közönségszavazásoknak a legnagyobb része hülyeség ("Minden idők legjobb lemeze a Radioheadé! Ja nem, a Stone Rosesé!"), de ez most végre nem tűnik kiszámíthatónak.

Legalábbis nem gondoltam volna, hogy a Pet Shop Boys-féle Always On My Mind nyeri meg, pedig miért is ne? Sikerült teljesen elvonatkoztatni az Elvis-féle eredetitől, és a saját lábára állítani az ő verziójukat is, ami jobb is a korábbinál.

Advertisement

A második helyen mondjuk nem meglepetés a Johnny Cash-féle Hurt, annál inkább a harmadiknak befutó Walk On By a Stranglers előadásában. A puha és érzékeny Bacharach & David-szerzeményt eredetileg Dionne Warwick vitte sikerre, aztán 1978-ban a Stranglers csinált belőle egy újraértelmezett, punkos verziót: Jean-Jacques Burnel basszgitárja és Hugh Cornwell éneke brutális, akárcsak Dave Greenfield orgonaszólója (a teljes verzió itt hallgatható meg).

A teljes top 10 alább (ott már több az elvárt örökzöld), a lista többi részét pedig meg lehet nézni itt. Az egész szavazás egyébként a sok-sok sztár által feldolgozott God Only Knows kampány része volt.

Advertisement
  1. Pet Shop Boys – Always On My Mind
  2. Johnny Cash – Hurt
  3. The Stranglers – Walk On By
  4. Jimi Hendrix – All Along The Watchtower
  5. Jeff Buckley – Hallelujah
  6. Soft Cell – Tainted Love
  7. Joe Cocker – With A Little Help From My Friends
  8. Sinead O'Connor – Nothing Compares 2 U
  9. Muse – Feeling Good
  10. Whitney Houston – I Will Always Love You

Share This Story

Get our newsletter