A Semmelweis Egyetem Jogorvoslati bizottsága ismét kimondta, hogy Schmitt Pál dolgozata sem formailag, sem tartalmilag nem felelt meg a korabeli követelményeknek.

A bizotts√°g Schmitt fel√ľlb√≠r√°lati k√©relm√©t vizsg√°lta. A volt k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂k a hat√°rozatra ut√°n lemondott doktori c√≠m√©rŇĎl.

Az egyetem teljes közleménye:

Lez√°rult a volt k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂k Semmelweis Egyetemhez beny√ļjtott fel√ľlb√≠r√°lati k√©relme alapj√°n indult jogorvoslati elj√°r√°s.

A Semmelweis Egyetem Szen√°tus√°nak 41/2012 (III.29.) sz√°m√ļ hat√°rozata ellen Schmitt P√°l √°ltal beny√ļjtott fel√ľlb√≠r√°lati k√©relem, tov√°bb√° a FŇĎv√°rosi T√∂rv√©nysz√©k kor√°bbi hat√°rozata alapj√°n indult jogorvoslati elj√°r√°sban fel√°ll√≠tott Jogorvoslati Bizotts√°g meg√°llap√≠totta, hogy Schmitt P√°l 1992-ben ‚ÄěAz √ļjkori olimpiai j√°t√©kok programj√°nak elemz√©se‚ÄĚ c√≠men beny√ļjtott √©rtekez√©se m√°r a bead√°skor sem formailag, sem tartalmilag nem felelt meg az 1985. √©vi I. t√∂rv√©ny 111.¬ß (1) bekezd√©s√©ben le√≠rt k√∂vetelm√©nyeknek √©s a Magyar Testnevel√©si Egyetem Doktori Szab√°lyzat√°nak. A Jogorvoslati Bizotts√°g a Semmelweis EgyetemtŇĎl 1992-ben m√©g f√ľggetlen Magyar Testnevel√©si Egyetem azon elj√°r√°s√°t, ahogy az √©rtekez√©st hivatalos elj√°r√°sra bocs√°totta, jogszab√°lyba √ľtk√∂zŇĎnek √©s etikailag kifog√°solhat√≥nak tal√°lta.

A hat√°rozat megismer√©s√©t k√∂vetŇĎen Schmitt P√°l kijelentette, hogy a Semmelweis Egyetem eleget tett a FŇĎv√°rosi T√∂rv√©nysz√©k kor√°bbi hat√°rozat√°nak, √©s a rektor √°ltal felk√©rt Jogorvoslati Bizotts√°g szem√©lyesen meghallgatta. A Jogorvoslati Bizotts√°g hat√°rozat√°ra tekintettel Schmitt P√°l lemondott egyetemi doktori (doctor universitatis) c√≠m√©rŇĎl. Az √ľgyben tov√°bbi elj√°r√°snak nincs helye.

Advertisement

A hvg.hu tavaly írta meg hogy Schmitt Pál az egyetemi doktori dolgozatának nagyrészét másoktól vette át. Schmitt még ugyanabban az évben áprilisban lemondott az elnöki posztjáról.

GIF: prolidepp